Ako z cukrárne. Výborné vianočné punčové rezy patria na každý slovenský stôl

Punčové rezy sú najchutnejšie z dobrôt, ktoré som doteraz chutnala.

Prísady:

  • 6 dkg masti
  • 2 vajíčka
  • 20 dkg práškového cukru
  • 17 dkg mletých orechov
  • 2,5 dl mlieka
  • 25 dkg hladkej múky
  • 1 sáčok prášku do pečiva
  • lekvár
  • rumová aróma

Príprava:

Masť, práškový cukor a vajíčka vymiešame do peny, pridáme orechy, mlieko, múku a prášok do pečiva. Dôkladne premiešame a vylejeme na vymastený plech. Po vychladnutí rozrežeme na dve pláty. Medzi dva pláty natrieme lekvár a spojíme. Vrch polejeme punčovou polevou a necháme stuhnúť.

Poleva: Z 25 dkg práškového cukru a 4 lyžice vody uvaríme hustú polevu a ochutíme ju citrónovou šťavou alebo rumovou arómou.

Back To Top