Zeleninová zmes je hneď pripravená. Môžete ju dať do polievok, pizze, k mäsku alebo k rybe. Vydrží celý rok

Potrebujete

  • 3 kg paradajok
  • 1 cibuľu
  • 1 kg mrkvy
  • 1 kg papriky
  • 300 ml slnečnicového oleja
  • 100 g soli
  • 300 g cukru
  • 200 ml octu

Postup

  1. Paradajky a papriky si umyte a mrkvu a cibuľu očistite.
  2. Paradajky nakrájajte na malé plátky. Nakrájajte si aj papriku, cibuľu a mrkvu nastrúhajte na strúhadle.
  3. Prichystanú zeleninu vložte do hrnca, pridajte olej, ocot, cukor a soľ.
  4. Hrniec položte na veľký plameň, po zovretí znížte intenzitu ohňa a varte po dobu 25 minút.
  5. Uvarenou zeleninovou zmesou naplňte sklenené nádoby a uzatvorte ich. Skladujte na tmavom chladnom mieste.

Takto pripravenú zeleninu môžete pridať do polievok, na pizzu, podávať ju k marinovanej rybe či k mäsu. Dobrú chuť!

 

zdroj:ezechiel.ru

Back To Top