Potrebujete
- 3 kg paradajok
- 1 cibuľu
- 1 kg mrkvy
- 1 kg papriky
- 300 ml slnečnicového oleja
- 100 g soli
- 300 g cukru
- 200 ml octu
Postup
- Paradajky a papriky si umyte a mrkvu a cibuľu očistite.
- Paradajky nakrájajte na malé plátky. Nakrájajte si aj papriku, cibuľu a mrkvu nastrúhajte na strúhadle.
- Prichystanú zeleninu vložte do hrnca, pridajte olej, ocot, cukor a soľ.
- Hrniec položte na veľký plameň, po zovretí znížte intenzitu ohňa a varte po dobu 25 minút.
- Uvarenou zeleninovou zmesou naplňte sklenené nádoby a uzatvorte ich. Skladujte na tmavom chladnom mieste.
Takto pripravenú zeleninu môžete pridať do polievok, na pizzu, podávať ju k marinovanej rybe či k mäsu. Dobrú chuť!
zdroj:ezechiel.ru