Zemiaky dusené v rúre sú najaromatickejším a najchutnejším jedlom.
Dnes má rúra na pečenie len máloktorá, ale v rúre môžete pripraviť úplne rovnaké lahodné jedlá podľa môjho starého receptu zdedeného po babičke.
Na varenie potrebujete nasledujúce ingrediencie:
- 4 zemiaky
- 150 g slaniny
- 1 cibuľa
- Soľ, čierne korenie, bylinky
- 30 g masla
- Paprika, korenie na mäso
Postup
Potrebujete tiež sklenené nádoby (500 ml) – namiesto hrncov a hrncov.
Zemiaky nakrájajte na malé kúsky.
Slaninu taktiež nakrájajte na kúsky.
Cibuľu nakrájajte na tenké krúžky.
Zmiešajte zemiaky, slaninu, cibuľu, všetko dochuťte soľou, korením a bylinkami.
Zmes dôkladne premiešajte.
Vložte kúsok masla do suchých a čistých nádob a naplňte ich zemiakmi a slaninou.
Všetko dôkladne pozatláčajte, pretože počas varenia sa ešte usadí.
Na vrch poukladajte kúsky masla a sklá zakryte alobalom.
Zaváracie sklá vložte do studenej rúry, zapnite ju na 180 stupňov a pečte 1 hodinu.
Zemiaky servírujte na taniere – môžete ich posypať bylinkami, cesnakom a podávať s rôznymi mäsovými a rybími pokrmami, prípadne šalátmi.
Môžete tiež pridať šampiňóny pre ešte lepšiu chuť a maslo nahradiť kyslou smotanou. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: souspark.ru