Zemiaky na zbojnícky spôsob od starej mamy. Pripravovala ich tak neuveriteľných 40 rokov

Zemiaky dusené v rúre sú najaromatickejším a najchutnejším jedlom.

Dnes má rúra na pečenie len máloktorá, ale v rúre môžete pripraviť úplne rovnaké lahodné jedlá podľa môjho starého receptu zdedeného po babičke.

Na varenie potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 4 zemiaky
  • 150 g slaniny
  • 1 cibuľa
  • Soľ, čierne korenie, bylinky
  • 30 g masla
  • Paprika, korenie na mäso

Postup

Potrebujete tiež sklenené nádoby (500 ml) – namiesto hrncov a hrncov.

Zemiaky nakrájajte na malé kúsky.

Slaninu taktiež nakrájajte na kúsky.

Cibuľu nakrájajte na tenké krúžky.

Zmiešajte zemiaky, slaninu, cibuľu, všetko dochuťte soľou, korením a bylinkami.

Zmes dôkladne premiešajte.

Vložte kúsok masla do suchých a čistých nádob a naplňte ich zemiakmi a slaninou.

Všetko dôkladne pozatláčajte, pretože počas varenia sa ešte usadí.

Na vrch poukladajte kúsky masla a sklá zakryte alobalom.

Zaváracie sklá vložte do studenej rúry, zapnite ju na 180 stupňov a pečte 1 hodinu.

Zemiaky servírujte na taniere – môžete ich posypať bylinkami, cesnakom a podávať s rôznymi mäsovými a rybími pokrmami, prípadne šalátmi.

Môžete tiež pridať šampiňóny pre ešte lepšiu chuť a maslo nahradiť kyslou smotanou. Prajeme vám dobrú chuť!

Zdroj: souspark.ru