Dnes vám prinášame recept s tvarohovým krémom, je mäkučký, chutný a môže sa pripraviť na rôzné príležitosti. Do krému môžete použiť rôzné ovocie, podľa chuti!
Prísady na cesto:
- 6 vajíčok
- 6 Pl hladkej múky
- 6 Pl cukru
Prísady na krém:
- 20 g želatíny
- troška vody na rozpustenie želatíny
- 300 g tvarohu
- 5 PL práškového cukru
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1 plechovka broskýň alebo ananásu
Príprava:
Pripraví
me si cesto: Bielka s cukrom vyšľaháme na pevnú penu , postupne pridávame žltka a premiešáme. Po lyžiciach pridáme múku a opatrne zamiešáme. Cesto nalejeme do tortovej formy vyloženej pečiacím papierom.
Pečieme v predohriatej rúre, pri 180 °C asi 25-30 minút. Po upečení vyberieme z formy a necháme vychladnúť.
Po vychladnutí rozrežeme korpus na dve časti.
Pripravíme si krém: 6elatínu necháme rozpustiť vo vode. Mixérom zmiešáme tvaroh, šľahačku a práškový cukor. Primiešáme rozpustenú želatínu a nadrobno nakrájané ovocie. Hotový krém položíme do chladničky. Použiť možete aj čerstbvé ovocie podľa výberu.
Spodný plát korpusu vložíme nazad tortovej formy vyloženej pečiacím papierom.
Nalejeme krém a položíme vrchný plát korpusu.
Tortu vložíme do chladničky na 6 hodín. Po vychladnutí odstráníme formu aj papier, posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať.
Dobrú chuť!