Výborná piškotová roláda s jahodami a mascarpone krémom!

Jahodovým zákuskom len málokto odolá. Ak si chceš pripraviť niečo ľahké a chutné, vyskúšaj tento úžasný recept. Jahodová roláda má vždy úspech.

Prísady na piškótové cesto:

  • 5 vajec ( ja som vyšľahala bielka osobitne, to nebolo v recepte)
  • 3 Pl studenej vody
  • 15 dkg hladkej múky
  • 15 dkg cukru

Krém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 1 malá krabica smotany na šľahanie (vyšľahať so stužovačom)
  • 4 Pl cukru
  • 1 hrsť nakrájaných jahôd ( odkvapkať a vysušiť aby krém nezredol)

Na zdobenie:

  • stredne veľké jahody
  • mandle
  • nasekaná mäta

Príprava:

Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh, žltky vymiešame s cukrom a primiešame k tuhému snehu z bielkov. Pomaly primiešame vodu a preosiatu múku. Pečieme na plechu vyloženom papierom na strednom stupni, ihlou kontrolujeme kedy je upečená.

Mascarpone zmiešame so šľahačkou vyšľahanou so stužovačom, primiešala som 4 lyžice cukru, to je akurát nieje príliš sladký, ale kto má rád sladšie môže pridať viac. Pridáme nasekané jahody, natrieme na piškotový plát a zrolujeme.

Zdobíme mandľovými lupienkami, mätou a jahodami.

Recept od: Ildikó Bodra!