Milujem zdobenie šatičiek. Táto torta síce nebola pripravená teraz ale je jedna z mojich obľúbených.
Tvarohová piškotová roláda (z ryžovej múky)
Prísady:
1 piškóta zo 6 vajec (24 cm tortová forma)
- 6 vajec
- štipka soli
- 6 Pl kryštálového cukru
- 6 Pl ryžovej múky
- ½ bal. prášku do pečiva
ešte 2×5 vaječnú piškótu na plech o rozmere 34x29cm a 15 dkg marhuľového džemu na rolády.
Krém:
- 50 dkg margarín
- 30 dkg práškového cukru
- 50 dkg tvarohu
- 2 bal. van. cukru
- 1 citrón
Na zdobenie:
- 7 dl šľahačkoej smotany (hulala)
- potravinárská farba červená
- jedlé trblietky, kvety, perly
Príprava:
Pripravíme si piškótu v tortovej forme.
Vajíčka rozdelíme.
Bielka vyšľaháme so soľou na tuhý sneh.
Do vyšľahaných bielkov pridáme cukor a miešame ďalej. Pridáme žĺtka a miešame ďalej. Nakoniec pridáme po lyžičkách ryžovú múku s práškom do pečiva a dobre premiešame.
Cesto vylejeme do papierom vyloženej 24 cm-vej tortovej formy a pečieme v predohriatej rúre asi 40 min.
Keď je cesto hotové, ešte upečiem cesto na rolády z 2 x 5 vajec s rozmermy 34×29 cm, tieto pláty naplníme lekvárom a stočíme do rolády.
Pripravíme si krém:
Margarín s cukrom vymiešame do peny, pridáme vanilkový cukor, tvaroh a kôru s citrńa aj so šťavou a dôkladne premiešáme.
Okrúhle cesto rozrežeme na dve časti a naplníme tvarohovým krémom, približne štvrťkou alebo o kúsok môžete dať viac. Rolády nakrájáme a poukladáme ich do okrúhlej jánskej misy a vrstvíme krémom až kým nieje misa plná.
Vložíme do chladničky a na druhý deň vyklopíme rolády na okrúhlé cesto a pichneme do stredu bábiku obalenú fóliou. Teraz celú tortu potrieme a môžeme začať so zdobením. 🙂
Šľahačku vyšľaháme a farbíme rôznými farbami. (Ja som použila ružovú a bielu)
Ostatné záleží už len na vašej predstavivosti… 🙂 Šľahačkou najprv potrieme šaty bábiky a potom možeme zdobiť…
Recept od Szepesi Ági!