Barbie torta, takto si priprav princeznú Barbie a poteš svoju vnučku alebo dcérku

Milujem zdobenie šatičiek. Táto torta síce nebola pripravená teraz ale je jedna z mojich obľúbených.

Tvarohová piškotová roláda (z ryžovej múky)

Prísady:

1 piškóta zo 6 vajec (24 cm tortová forma)

  • 6 vajec
  • štipka soli
  • 6 Pl kryštálového cukru
  • 6 Pl ryžovej múky
  • ½ bal. prášku do pečiva

ešte 2×5 vaječnú piškótu na plech o rozmere 34x29cm a 15 dkg marhuľového džemu na rolády.

Krém:

  • 50 dkg margarín
  • 30 dkg práškového cukru
  • 50 dkg tvarohu
  • 2 bal. van. cukru
  • 1 citrón

Na zdobenie:

  • 7 dl šľahačkoej smotany (hulala)
  • potravinárská farba červená
  • jedlé trblietky, kvety, perly

Príprava:

Pripravíme si piškótu v tortovej forme.

Vajíčka rozdelíme.

Bielka vyšľaháme so soľou na tuhý sneh.

Do vyšľahaných bielkov pridáme cukor a miešame ďalej. Pridáme žĺtka a miešame ďalej. Nakoniec pridáme po lyžičkách ryžovú múku s práškom do pečiva a dobre premiešame.

Cesto vylejeme do papierom vyloženej 24 cm-vej tortovej formy a pečieme v predohriatej rúre asi 40 min.

Keď je cesto hotové, ešte upečiem cesto na rolády z 2 x 5 vajec s rozmermy 34×29 cm, tieto pláty naplníme lekvárom a stočíme do rolády.

Pripravíme si krém:

Margarín s cukrom vymiešame do peny, pridáme vanilkový cukor, tvaroh a kôru s citrńa aj so šťavou a dôkladne premiešáme.

Okrúhle cesto rozrežeme na dve časti a naplníme tvarohovým krémom, približne štvrťkou alebo o kúsok môžete dať viac. Rolády nakrájáme a poukladáme ich do okrúhlej jánskej misy a vrstvíme krémom až kým nieje misa plná.

Vložíme do chladničky a na druhý deň vyklopíme rolády na okrúhlé cesto a pichneme do stredu bábiku obalenú fóliou. Teraz celú tortu potrieme a môžeme začať so zdobením. 🙂

Šľahačku vyšľaháme a farbíme rôznými farbami. (Ja som použila ružovú a bielu)

Ostatné záleží už len na vašej predstavivosti… 🙂 Šľahačkou najprv potrieme šaty bábiky a potom možeme zdobiť…

Recept od Szepesi Ági!