Vitamínová pasta: najlepší spôsob, ako urobiť imunitný systém neporaziteľným!

Pasta od ruského lekára Amosovova je skvelá pre vaše srdce a imunitu. Túto zmes predpísal aj svojim pacientom.

Mykola Amosov, kardiochirurg a akademik, bol známy svojimi šikovnými operáciami a novými metódami srdcovej chirurgie. Svojim pacientom ponúkol množstvo dôležitých rád o výhodách pohybu a zdravého stravovania.

Vytvoril recept na jedinečnú pastu, ktorá vyživuje srdcový sval, posilňuje jeho aj cievy a stimuluje imunitný systém.

Pasta je zdrojom vitamínov, antioxidantov a stopových prvkov potrebných pre srdce a telo ako celok.

 

Prečo by ste ju mali konzumovať aj vy?

Toto je zoznam jej prospešných účinkov na nás organizmus

  • posilňuje imunitu
  • posilňuje srdcový sval a cievy, zvyšuje ich pružnosť
  • normalizuje krvný obeh, napája srdce a ďalšie orgány kyslíkom
  • má protizápalové vlastnosti, poskytuje prevenciu a liečbu aterosklerózy
  • obsahuje vitamín C, ktorý pomáha pri vstrebávaní železa.

 

Amosovova pasta sa pripravuje zo zmesi sušeného ovocia. Jeho základom je med, orechy, citróny a kombinácia sušeného ovocia, ako sú figy, sušené marhule, hrozienka, datle či sušené slivky, bohaté na vitamíny, minerály, enzýmy, organické kyseliny, lipidy a antioxidanty.

 

Ingrediencie

  • sušené marhule – 250 g
  • hrozienka (z tmavého hrozna) – 250 g
  • sušené slivky – 250 g
  • figy – 250 g
  • vlašský orech – 1 hrnček
  • citrón – 1 ks
  • prírodný med – 250 g

Postup

  1. Sušené ovocie opláchnite a buď ho pomeľte v mlynčeku na mäso alebo ho rozmixujte v mixéri.
  2. Orechy rozdrvte alebo nasekajte nožom.
  3. Citróny umyte, nakrájajte na kúsky, vyberte kôstky a rozmixujte.
  4. Zmiešajte si všetky ingrediencie, zalejte ich medom a premiešajte.
  5. Uchovávajte v chladničke (pokojne aj niekoľko mesiacov).

 

Ako konzumovať pastu?

Pastu je možné konzumovať na prázdny žalúdok alebo po jedle (aby nedošlo k podráždeniu žalúdka a čriev) – 1 polievková lyžica 3x denne. Deti, v závislosti od veku – 1 čajová alebo dezertná lyžica.

Túto kúru si doprajte dvakrát ročne – na jar a na jeseň. Je to skvelá voľba najmä na jar, keď už nemáte po zime dostatočné množstvo vitamínov, a na jeseň, keď je potrebné posilniť organizmus proti nachladnutiu a vírusovým infekciám.

Zdroj: takprosto.cc