28 prekvapujúcích využití kokosového oleja v starostlivosti o telo!

Zvyčajne používame také prípravky na starostlivosť o naše telo, ktoré obsahujú mnoho chemických látok a niektoré z nich spôsobujú silné podráždenie pokožky. Kokosový olej má veľa pozitývných účinkov a keď sa dozviete načo všetko je dobrý, zaradom budete vyhadzovať chemické výrobky ktoré ste doteraz používali. Tento zázračný olej má viac než 150 spôsobov využitia, z týchto vám teraz ukážeme 28.

/ Kokosovy olej je silný antioxidant a má tiež protizápalové účinky. Podporuje vstrebávanie živín, je potenciálny zabíjak vírusov, má antibakterálne a antimikrobiálné účinky./

Použitie:

  1. Masážný olej

Kokosový olej je vynikajúci na masáže, krásne vonia a jeho protizápalové účinky zmierňujú bolesti svalov.

  1. Zubná pasta

Bezfluoridovú zubnú pastu si vyrobíme pridaním sódy bikarbóny.

  1. Lubrikant

Kokosový olej je prírodný a bezpečný lubrikant.

  1. Na kŕčové žily.

Jeden z najlepších prírodných látok na ošetrenie kŕčových žíl. Postihnuté miesto masírujme ním 3-4 denne.

  1. Na strie.

Jeho hydratačné účinky podporujú obnovu pokožky po popraskaní. 3-4 krát denne natierajte postihnuté miesto.

  1. Ošetrenie tetovania.

Aby sme predišli vyblednutiu tetovania, natierajme ho kokosovým olejom. Podporuje aj hojenie a zabráni šíreniu infenkcií.

  1. Popáleniny.

Pri popáleninách podporuje hojenie. Viackrát aplikujte kým nedosiahnete želaný efekt. Takto zabráníte vzniku trvalých jaziev. Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt coconut oil

  1. Deodorant.

Kokosový olej má silné antibakteriálné a antimykotické účinky a preto účinne bojuje proti patogénom. Bežné deodoranty obsahujú hliník preto by sme mali radšej používať kokosový olej. Takto znížíme aj riziko rakoviny! Stačí ak olejom natriete podpazušie.

  1. Proti lupinám.

Tento neuveriteľný olej znižuje svrbenie pokožky na hlave a tvorbu lupín vďaka svojmu hydratačnému účinku. Je tiež schopný kontrolovať produkciu mastnoty pokožky, ktorá je hlavnou príčinou tvorbe lupín. Pred spaním vmasírujme do pokožky na hlave kokosový olej, ráno opláchnime šetrným bio šampónom.

  1. 10. Proti modrinám.

Urýchluje hojenie, pri sčervenaný a opuchoch.

  1. Kondicionér na mihalnice.

Tak ako naše vlasy aj naše mihalnice potrebujú občas kondicionér. Medzi prstami rozotrite kúsok oleja a pred spaním pretrite mihalnice.

     12. Pre silné nechty.

Natrite nechty kokosovým olejom aby boli silnejšie. Týmto spôsobom ochránite keratínovú vrstvu ktorá chráni vaše nechty.

  1. 13. Odstraňovač make-upu.

Naneste kokosový olej na vatový tampon a odstráňte make-up. Následne umyte tvár šetrným hydratačným mydlom.

  1. Na sťahovanie pórov.

Kokosový olej účinne redukuje veľkosť pŕov a takto zabraňuje nečistotám dostať sa do nich a vytvoriť tak vyrážku. Používanie kokosového oleja zjemní a vyhladí pokožku.

  1. Po holení.

Po holení ukludňuje podráždenú pokožku, zmierňuje sčervenanie ak ju použijeme viackrát.

  1. Peeling.

Vmasírujte olej do pokožky aby bol účinný peeling, následne froté rukavicou odstráňte odumreté pleťové bunky. Odstráni aj nečistoty ktoré spôsobujú problémy pokožky a vaša pleť bude hydratovaná.

Tento nádherný olej má vysoký obsah kyseliny laurovej, ktorá je veľmi užitočná pri zlepšovaní stavu pokožky a má silné antibakteriálne a antimikrobiálne účinky. 

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt coconut oil
  1. Zmäkčovač pokožky.

Pravidelným potieraním môžeme zmäkčiť stvrdnutú kožu napríklad na chodidlách.

  1. Gél na vlasy.

Môžeme ho používať aj namiesto gélu na vlasy.

  1. Čistič rúk.

Pre antibakteriálné účinky je kokosový olej vhodný na čistenie rúk. Vmasírujme olej do dlaní asi minútu a utrime ruky najprv teplou vlhčenou utierkou a potom suchou. Predídeme tak aj popraskaniu kože v chladních mesiacoch.

  1. Na polámané vlasy.

Naneste kokosový olej na končeky vlasov aby ste tak zabránili lámaniu vlasov.

  1. Kondicionér! Hĺbková výžíva pre vlasy.

Kokosový olej je bohatý na mastné kyseliny, ktoré majú priaznivý účinok na pokožku a korienky vlasov. Vlasy budú hebké a hladké. Dve lyžice kokosového oleja vmasírujte do vlasov. Nechajte pôsobiť celú noc alebo aspoň hodinu. Opláchnite a a umyte šampónom, občas opláchnite vlasy ak jablčným octom, budú oveľa zdravšie.

  1. Proti vráskám.

Ako sme to už spomínali tento úžasný olej vyhladzuje a spevňuje pokožku a takýmto spôsobom ju omladzuje. Keď ju použijeme pred spaním, bude účinkovať celú noc a zabrání zvniku vrások.

  1. 23. Očný krém.

Natrite pokožku okolo očí kokosovým krémom, hydratuje a omladzuje pokožku a zmierňuje tmavé kruhy pod očami.

  1. 24. Balzam na pery.

Kokosový olej chráni proti slnečným lúčom, natrite pery olejom aby vám pery nepopraskaly .

  1. Ochrana proti slnku.

Má prirodzené účinky ako ochrana proti slnečným lúčom a zabraňuje spáleniu pokožky. Pokožku natrite aspoň pol hodinu pred opaľovaním aby sa mohol vstrebať a vyvinúť tak svoje účinky.

  1. Telový peeling.

Pre prírodný peeling zmiešajte dve lyžice čaju alebo cukru s tromi lyžicami kokosového oleja. Tento peeling môžete použiť na pleť ale aj na celé telo.

  1. Namiesto vazelíny.

Použite kokosový olej namiesto vazelíny ktorá sa vyrába z ropy, je to účinnejšia aj zdravšia alternatíva.

  1. Odpudzovač hmyzu.

Kokosový olej bude tvoj najoblúbenejší repelent, aj preto že predlžuje záruku aj kupených repelentov.