Pizzu si už nekupujeme! Klasické cesto na taliansku pizzu, ktorú môžeš aj zmraziť. Vydrží niekoľko mesiacov

Pizza je chutné jedlo a dobre zasýti, ale máme ju radi len ak je cesto chutné. Dnes by sme vám chceli ukázať recept na skvelé cesto, z ktorého si môžete spraviť viac a uložiť do mrazničky.

Prísady:

  • 250ml vody
  • 450g hladkej múky
  • 1sáčok suchého droždia
  • 1 lyžičku soli
  • 1 lyžičku cukru
  • 2,5 lyžičky olivového oleja

Priprava:

Môžete pripraviť dupľovanú dávku a polovicu odložiť do mrazničky. V teplej vode rozmiešame cukor a droždie. Do mysky nasypeme múku a prilejeme vodu s droždím, pridáme olivovy olej a soľ a vymiesime cesto a keď sa nám prestane lepiť, odložíme na teplé miesto kysnúť. Prekryjeme čistou utierkou. Keď nám cesto nakysne (1,5 hodín), rozdelíme na dve časti, takto máme cesto na dve pizze. Vyváľkáme do tvaru kruhu, obložíme so zvolenými prísadami a upečieme. Dobrú chuť!

Back To Top