Keď som urobila tieto kuracie stehná v cesnakovej omáčke odvtedy ju rodina neustále vyžaduje na obed

Kuracie mäso je naše obľúbené, práve preto som ju už pripravila mnohými spôsobmi ale tento recept je zatiaľ najobľúbenejší. Omáčka je taká chutná že nikdy z nej nebudes mať dosť.

Prísady:

  • 1kg kuracích stehien
  • 1 veľká cibuľa
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 600ml mlieka
  • 150ml smotany
  • 1 lyžica múky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať

Postup:

Nadrobno nakrájanú cibuľu podusíme na oleji a preložíme do misky. V panvici opečieme stehná z každej strany. Preložíme ich do zapekacej misky a polejeme opraženou cibuľou. Mlieko zmiešame z múkou, pridáme smotanu a cesnak, dobre mremiešame a zalejeme stehná. Pečieme pri teplote 180°C približne 35 minút. Hotové stehná posypeme petržlenovou vňaťou alebo kôprom. Dobrú chuť!