Buchtičky plnené lahodným krémom a mletými orechy! Cesto chutí ako z rozprávky

Buchtičky s krémom sú typickým slovenským jedlom a v školskej jedálni sme sa s nimi stretávali pravidelne. Ak ste si tento pokrm obľúbili, iste Vás poteší aj nasledujúci recept.

Jedná sa o variáciu na toto obľúbené  detské jedlo, s tým rozdielom, že nadýchaná buchta nemusí byť jemným krémom len preliata, ale aj naplnená. Skúste pripraviť túto dobrotu svojim deťom a určite im bude chutiť.

zloženie cesta

500 g hladkej múky
30 g kvasníc
3 lyžice práškového cukru
2-3 lyžice oleja
soľ
mlieko
náplň

200 g masla, alebo margarínu
200 g mletých orechov
tuk
vanilkový krém
Príprava

Zmiešajte kvasnice s trochou mlieka a cukru, potom pridajte vaječný žĺtok, 2 lyžice cukru, soľ a premiešajte. Pridajte všetky zvyšné suroviny na cesto a premiešajte do jemného cesta.

Jednu polovicu cesta vložte do plechu, pomažte roztaveným maslom a mletými orechmi. Pridajte druhú polovicu cesta, opäť pomažte maslom a pridajte orechy. Vložte plech do rúry a pečte dozlata. Nakoniec môžete pripraviť lahodný krém, ktorý možno použiť aj ako samotnú náplň. Zmiešajte pol litra mlieka, 2 žĺtky, 15 g múky, vanilkový cukor a citrónovú kôru. Zahrejte na miernom plameni, kým zmes mierne nezhustne. Použite na preliatie, či naplnenie buchty.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *