Šťavnaté domáce klobásky s vynikajúcou chuťou! Recept pochádza od muža, ktorý robil 100 zabíjačiek

Táto pochúťka sa hodí pre každú príležitosť. Tak či tak si každý z vás môže tieto klobásky pripraviť v pohodlí svojho domova a vychutnať si ich chuť.

Vďaka domácej príprave máte plnú kontrolu nad použitými surovinami a tiež procesom prípravy, nemusíte sa teda báť žiadnych informácií, ktoré kolujú o zložení a príprave produktov údenárskeho priemyslu.

Zloženie pre 25 klobások

3 kg bravčového mäsa
1,5 kg hovädzieho mäsa
3 cesnaky
3 lyžice červenej papriky
1 lyžica červeného korenia
1 lyžička pálivej červenej papriky
1 lyžička mletého čierneho korenia
60 až 70 g hrubej soli (podľa potreby)
bravčové čreva
Príprava

Dôkladne Očistíme a dôkladne umyjeme črevo, aby sme zabránili jeho prerušeniu. Vmiešame jednu lyžicu soli do 300 ml vody. Mäso nakrájame na malé kúsky, Opražíme na panvici a namelieme. Do drveného mäsa pridáme drvený cesnak, soľ, korenie, trochu slanej vody a ďalšie koreniny.

Ak je vyprážané mäso suché, môžeme pridať trochu slaniny, aby sme získali salámovou klobásu. Premiesime zmes na klobásu rukami tak, aby koreniny dobre ochutili mäso. Mäso necháme cez noc stáť v chladničke.

Jedná sa o veľmi jednoduchú operáciu. Pri nakladaní čriev dbajte na to, aby sa nedostal do čreva vzduchu a náplň sa rozmiestnila rovnomerne, klobásy by mali byť nie príliš mäkké alebo príliš tvrdé, pretože sa pri pečení zmení konzistencia.

Naplníme každé črevo namletou zmesou mäsa. Pri pečení sa uistite, že teplota nepresahuje 80 stupňov, pretože klobásy sa vysušia a nebudú šťavnaté.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *