Najlepší jablčník mojej babičky. Každé sústo sa roztápa v ústach, taký je úžasný

 

Cesto:
50 dkg polohrubej múky
25 dkg práškového cukru
2 vajíčka
25 dkg masla alebo HERY
1 PDP
1 pomaranč – šťava
25 dkg orechov
1 ČL škorice
20 dkg kryštálového cukru / do jabĺk/
jeden liter strúhaných zaváraných jabĺk

Postup:
Múku, PDP, vajíčka a HERU spracujeme v miske na cesto, necháme 30 minút odpočívať. Potom ho rozdelíme na dve časti.

Jednu časť vyvaľkáme na plát 30 x 40 cm a uložíme na vymastený a vysypaný pekáč. Na cesto dáme jednu hrsť orechov a rozotrieme jablká, posypeme cukrom a škoricou,potom uložíme zvyšné orechy, posypeme cukrom a pomarančovou šťavou.

 

Teraz vyvaľkáme druhú časť a radielkom si narežeme pásiky, ktoré ukladáme na orechy. Pečieme pri 180°C asi 25 minút. Posypeme práškovým cukrom a vanilkou.

Za recept ďakujeme pani Milke

zdroj:radynadzlato.sk