Od krémového višňového koláču nie je nič lepšie. Recept sa takmer nedá pokaziť, cesto je veľmi jednoduché a višňový krém je nepostrádateľný!
Potrebujeme:
125 g tvarohu
65 g cukru
5 lyžíc mlieka
5 lyžice oleja
200 g múky
2 čajové lyžičky prášku na pečenie
Pre plnku:
300 g kyslej smotany
300 g višní (alebo iného červeného ovocia)
65 g cukru
2 čajové lyžičky jedlého škrobu
2 vajcia
1 sáčok vanilkového cukru
Príprava:
Cesto pripravíme takto: tvaroh rozdrvíme vidličkou, potom dáme ďalšie zložky do misky a miesime cesto. Vytvárame loptičky.
V inej nádobe zmiešajte zložky krému: zmiešajte zakýsanú smotanu, škrob, cukor, vajcia a vanilku. Cesto natiahnite na plochý povrch, pečte v tvare koláča s hrúbkou 24 cm. Vmastite páčiacu formu, posypte ju múkou a natlačíme do nej cesto, pekne zarovnáme.
Nalejeme krém na cesto a vyhladíme ho. Na krém dáme višne (odstránili sme kôstky).
Pečieme v rúre pri 180 stupňoch asi 45 minút. Nechajte koláč vychladnúť.
Cesto dáme do chladničky na 1 hodinu pred tým, ako ho podávame. Takto bude omnoho chutnejší. Plnka bude mäkká, krémová.