Tradičné bravčové mäso s kapustou, paradajkami a zeleninou s najlepšou chuťou! Takto ho pripravovali naše mamičky

Bravčové mäso v kombinácii s kapustou je v českej republike najviac známe ako „vepřo, knedlo, zelo“, kedy prílohu tvoria ďalší obľúbená súčasť českej kuchyne – knedľa. Toto jedlo určite poznáte.

Ak ste si ho obľúbili, určite Vás poteší tento recept, ktorý je malou obmenou tohto tradičného českého jedla. Príprava môže byť náročnejšie, ale výsledný pokrm Vás určite uchváti svojou chuťou.

zloženie

  • 1-1,20 kg kapusty
  • 1 kg bravčového mäsa
  • 40 g tuku
  • 40 g hladkej múky
  • 30 g cibule
  • soľ
  • korenie
  • 1 zelená paprika
  • 1-2 paradajky
  • 1 balenie knedlí
  • 1-2 lyžice octu
  • 200 ml kyslej smotany

Príprava

Mäso umyte a nakrájajte. Nasoľte ho a dochuťte korením. Na 40 g tuku ho opražte na panvici, zalejte vodou a povarte 40 minút. Potom pridajte očistené kapustu nakrájané na pásiky a jemne nasekanú cibuľu. Potom pridajte nakrájanú papriku a paradajky, zahustite múkou, a ešte varte do zmäknutia. Akonáhle je mäso so zeleninou hotové, zlejte šťavu a tú zmiešajte s kyslou smotanou, octom a nalejte späť na mäso, povarte ešte cca 10 minút. Nakoniec podávajte s knedľou.

Back To Top