Kúpila 300 g višní a pripravila najlepší višňový koláč na svete!

Od krémového višňového koláču nie je nič lepšie. Recept sa takmer nedá pokaziť, cesto je veľmi jednoduché a višňový krém je nepostrádateľný!

Potrebujeme:

125 g tvarohu
65 g cukru
5 lyžíc mlieka
5 lyžice oleja
200 g múky
2 čajové lyžičky prášku na pečenie

Pre plnku:

300 g kyslej smotany
300 g višní (alebo iného červeného ovocia)
65 g cukru
2 čajové lyžičky jedlého škrobu
2 vajcia
1 sáčok vanilkového cukru

Príprava:

Cesto pripravíme takto: tvaroh rozdrvíme vidličkou, potom dáme ďalšie zložky do misky a miesime cesto. Vytvárame loptičky. 

V inej nádobe zmiešajte zložky krému: zmiešajte zakýsanú smotanu, škrob, cukor, vajcia a vanilku. Cesto natiahnite na plochý povrch, pečte v tvare koláča s hrúbkou 24 cm. Vmastite páčiacu formu, posypte ju múkou a natlačíme do nej cesto, pekne zarovnáme. 

Nalejeme krém na cesto a vyhladíme ho. Na krém dáme višne (odstránili sme kôstky). 

Pečieme v rúre pri 180 stupňoch asi 45 minút. Nechajte koláč vychladnúť. 

Cesto dáme do chladničky na 1 hodinu pred tým, ako ho podávame. Takto bude omnoho chutnejší. Plnka bude mäkká, krémová.