Toto je najjednoduchší a najľahší recept na jablkový koláč, v ktorom bude veľa lahodnej plnky a vláčne nadýchané cesto.
Ingrediencie
- 4 jablká
- 200 g múky
- 100 ml mlieka
- 2 vajcia
- 50 g cukru
- kúsok masla
Postup
Vyberte si sladké a kyslé jablká, nakrájajte ich na plátky. V prípade potreby odstráňte aj šupku. Očistite kôru podľa želania.
Plátky jabĺk pokvapkajte citrónovou šťavou a premiešajte.
Zapekaciu formu vymastite kúskom masla.
Naukladajte tam jablká.
Vajíčka vymiešajte s cukrom a dôkladne vyšľahajte mixérom do hustej konzistencie.
Nalejte teplé (mierne nad izbovú teplotu) mlieko a šľahajte.
Múku preosejte a pridajte ju do tejto zmesi. Cesto vymiešajte mixérom.
Jablká polejte cestom.
Pečieme na 180 stupňoch asi 40 minút, ale priebežne skontrolujte rúru- môže to trvať menej aj viac času.
Upečený koláč vyberte z formy, nechajte vychladnúť a posypte práškovým cukrom.
Podľa chuti posypte nasekanými vlašskými orechmi. Prajeme vám dobrú chuť!