Recept: Jablkový dezert s lahodným nadýchaným cestom. Pri pečení vonia celý dom

Toto je najjednoduchší a najľahší recept na jablkový koláč, v ktorom bude veľa lahodnej plnky a vláčne nadýchané cesto.

Ingrediencie

  • 4 jablká
  • 200 g múky
  • 100 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 50 g cukru
  • kúsok masla

Postup

Vyberte si sladké a kyslé jablká, nakrájajte ich  na plátky. V prípade potreby odstráňte aj šupku. Očistite kôru podľa želania.

Plátky jabĺk pokvapkajte citrónovou šťavou a premiešajte.

Zapekaciu formu vymastite kúskom masla.

Naukladajte tam jablká.

Vajíčka vymiešajte s cukrom a dôkladne vyšľahajte mixérom do hustej konzistencie.

Nalejte teplé (mierne nad izbovú teplotu) mlieko a šľahajte.

Múku preosejte a pridajte ju do tejto zmesi. Cesto vymiešajte mixérom.

Jablká polejte cestom.

Pečieme na 180 stupňoch asi 40 minút, ale priebežne skontrolujte rúru- môže to trvať menej aj viac času.

Upečený koláč vyberte z formy, nechajte vychladnúť a posypte práškovým cukrom.

Podľa chuti posypte nasekanými vlašskými orechmi. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: souspark.ru
Back To Top