Šalát s kuracím mäsom, uhorkou a syrom – ideálna voľba v lete, ak chcete niečo ľahké, sýte a jednoduché na prípravu.
Čo na to potrebujete?
- 300 g kuracích pŕs
- 300 g uhoriek
- 150 g tvrdého syra
- soľ
- mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 bobkový list
- 3-4 ks nového korenia
Dip
- 100 g kyslej smotany
- 1-1,5 čl horčice
Čas prípravy: 30 minút
Počet porcií: 4
Postup
Najskôr si uvarte kuracie mäso. Namiesto pŕs môžete zvoliť stehná, prípadne krídla.
Na dochutenie primiešajte kyslú smotanu s akýmkoľvek obsahom tuku a horčicu.
Uhorky nakrájajte na malé kocky a pridajte ich do hlbokej šalátovej misy.
Kúpte si syr podľa vlastného uváženia, nakrájajte ho na malé kocky a pridajte k uhorkám.
Vyberte mäso z vývaru a utrite ho do papierových obrúskov, aby ste sa zbavili prebytočnej tekutiny. Nakrájajte ho na kocky a pridajte k ostatným surovinám.
Dochuťte mletým čiernym korením a podľa chuti ešte osoľte. Pridajte dip z kyslej smotany a premiešajte.
Šalát s kuracím mäsom, uhorkou a syrom je hotový. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: miysvit.pp.ua