Dostali ste chuť na paradajky v slanom náleve? Ponúkame vám recept na mierne solené paradajky. Potrebujete na to najmä paradajky a sklá určené na zaváranie.
Potrebujete
- 1 kg paradajok
- 1 hlávka cesnaku
- Kôpor, petržlenová vňať, listy chrenu
- 1 liter vody
- 2 pl soli
- 1 čl cukru
Postup
Ak chcete, aby paradajky chutili ešte lepšie, musíte dodržiavať niekoľko pravidiel. Najskôr si vyberte malé a nezrelé paradajky. S priemerom 5 až 6 centimetrov. Po druhé: na každej paradajke urobte niekoľko vpichov tenkým špáradlom blízko stonky.
Umyté paradajky poukladajte do nádob. Následne si v studenej vode rozpustite soľ a cukor. Týmto soľným roztokom zalejte pripravené paradajky.
https://www.instagram.com/p/B3R6dCCnykE/
Olúpte cesnak. Každý strúčik nakrájajte na polovicu a pridajte ich do nádob. Nasekajte si kôpor, vňať a listy a položte ich na vrch paradajok.
Potom prikryte nádoby tanierikmi. Nezatvárajte ich klasickým spôsobom, inak sa nafúknu. Takto zakryté ich nechajte odležať aspoň na 1 deň pri izbovej teplote.
Ochutnajte ich. Ak vám bude chuť vyhovuje, môže ich konzumovať alebo uzavrieť na zimu pomocou viečok.
Solené paradajky s cesnakom sú vhodné na zimu aj na leto. Príprava by vám nemal trvať dlhšie ako 20 minút.