Rezne z dvoch druhov mäsa (hovädzie a bravčové) s minimálnym množstvom korenia sú mimoriadne chutné, šťavnaté a voňavé.
Na prípravu potrebujete
- 500 g hovädzieho a bravčového mäsa
- 320 g cibule
- 2 vajcia
- 350 g tmavého chleba
- soľ, korenie
Postup
Zmiešajte si dva druhy mletého mäsa. Pomeľte ho v mlynčeku spolu s cibuľou.
Chlieb namočte do vody, aby nasiakol.
Vytlačte z neho vodu a pomeľte ho cez mlynček na mäso.
Zmiešajte ho s mletým mäsom, pridáme soľ a korenie, vajcia a všetko dôkladne premiešajte.
Mokrými rukami si vyformujte fašírky a obaľte ich v múke.
Fašírky opečte na rozohriatom rastlinnom oleji z oboch strán do zlatista.
Tip: Z uvedeného množstva mletého mäsa získate asi 40 fašírok. Môžete si tak pripraviť aj fašírky na ďalšie použitie, vložte ich do sáčkov a vložte do mrazničky. Budete mať vlastné vynikajúce a domáce produkty, ktoré môžete kedykoľvek vyprážať a podávať k rôznym prílohám.