Recept: Pripravte si fašírky z dvoch druhov mäsa – ideálna voľba na nedeľňajší obed

Rezne z dvoch druhov mäsa (hovädzie a bravčové) s minimálnym množstvom korenia sú mimoriadne  chutné, šťavnaté a voňavé.

Na prípravu potrebujete

  • 500 g hovädzieho a bravčového mäsa
  • 320 g cibule
  • 2 vajcia
  • 350 g tmavého chleba
  • soľ, korenie

Postup

Zmiešajte si dva druhy mletého mäsa. Pomeľte ho v mlynčeku spolu s cibuľou.

Chlieb namočte do vody, aby nasiakol.

Vytlačte z neho vodu a pomeľte ho cez mlynček na mäso.

Zmiešajte ho s mletým mäsom, pridáme soľ a korenie, vajcia a všetko dôkladne premiešajte.

Mokrými rukami si vyformujte fašírky a obaľte ich v múke.

Fašírky opečte na rozohriatom rastlinnom oleji z oboch strán do zlatista.

Tip: Z uvedeného množstva mletého mäsa získate asi 40 fašírok. Môžete si tak pripraviť aj fašírky na ďalšie použitie, vložte ich do sáčkov  a vložte do mrazničky. Budete mať vlastné vynikajúce a domáce produkty, ktoré môžete kedykoľvek vyprážať a podávať k rôznym prílohám.

 

Zdroj: .