Recept: Čokoládový dezert bez pečenia vyrobený len zo 4 ingrediencií

V lete chcete potešiť seba aj svojich blízkych niečím chutným, ale kvôli horúčavám sa pre vás pečenie stáva jednoducho neznesiteľným. Výbornou alternatívou je studený dezert, ktorý je pripravený iba zo 4 surovín. Príprava nebude trvať dlhšie ako 15 minút a zamrazenie bude trvať 3-4 hodiny.

Na výrobu potrebujete:

  • 170 g tmavej čokolády 58%
  • 250 ml mlieka
  • 250 g smotany
  • 15-20 g želatíny v prášku (čím viac želatíny, tým pevnejší a hustejší dezert)
  • 100 ml mlieka na namočenie želatíny
  • kakao na posypanie

Postup

Nasypte želatínu do mlieka a nechajte ju napučať 2 minúty. Vložte misku so želatínou do nádoby s veľmi horúcou vodou a nechajte pôsobiť 5 minút, počas ktorých sa želatína úplne rozpustí.

 

Čokoládu nalámte na malé kúsky. Zmiešajte mlieko so smotanu a zohrejte ich, no nevarte. Čokoládu zalejte smotanovo-mliečnou zmesou a miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Cez sitko pridajte želatínu rozpustenú v mlieku a dôkladne premiešajte.

Formu na pečenie potrite tenkou vrstvou rastlinného oleja a pridajte do nej dezert. Aby sa dezert ľahšie odstránil, je lepšie použiť silikónovú formu.

Dezert nechajte pri izbovej teplote až kým celkom nevychladne a vložte ho  na 3-4 hodiny do chladničky.

Pred podávaním môžete dezert posypať kakaom a ozdobiť ovocím alebo šľahačkou.

 

Zdroj: cpykami.ru