Recept: Rýchly mäsový pokrm, ktorý oceníte najmä vtedy, ak nechcete tráviť v kuchyni veľa času

Zapekaný mäsový pokrm bude mimoriadne šťavnatý a voňavý. Nemusíte to pripravovať ako klasické fašírky. Stačí, ak všetko zmiešate dokopy a vložíte do formy na pečenie.

Potrebujete:

  • 600 g mletého mäsa
  • 200 g cukiet
  • 1 paradajka
  • Zelená cibuľka a bylinky
  • 90 g tvrdého syra
  • 2 pl strúhanky
  • Soľ a korenie

Postup

Cukety nastrúhajte na strúhadle.

Vezmite mleté ​​mäso, zmiešajte ho s cuketou, strúhankou a nakrájanou cibuľkou aj bylinkami.

Všetko poriadne okoreňte, osoľte a v prípade potreby môžete pridať aj prelisovaný alebo nasekaný cesnak.

Formu na pečenie potrite rastlinným olejom, vložte do nej mäso a zarovnajte ho.

Pečte na 200 stupňoch asi 20 minút.

Na vrch poukladajte plátky paradajok a strúhaný syr.

Pečte ďalších 15 minút a ešte teplé podávajte s rôznymi prílohami. Prajeme vám dobú chuť!

Ak to nebudete konzumovať hneď po upečení, môžete to nechať vychladnúť, nakrájať na jednotlivé porcie a podávať s varenými zemiakmi či zemiakovou kašou. Nič nepokazíte ani s ryžou či šalátom z čerstvej zeleniny. Môžete však ochladiť a nakrájať na porcie, podávať s varenými novými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou, vynikajúce s varenou ryžou a šalátmi z čerstvej zeleniny.

 

Zdroj: souspark.ru