Zapekaný mäsový pokrm bude mimoriadne šťavnatý a voňavý. Nemusíte to pripravovať ako klasické fašírky. Stačí, ak všetko zmiešate dokopy a vložíte do formy na pečenie.
Potrebujete:
- 600 g mletého mäsa
- 200 g cukiet
- 1 paradajka
- Zelená cibuľka a bylinky
- 90 g tvrdého syra
- 2 pl strúhanky
- Soľ a korenie
Postup
Cukety nastrúhajte na strúhadle.
Vezmite mleté mäso, zmiešajte ho s cuketou, strúhankou a nakrájanou cibuľkou aj bylinkami.
Všetko poriadne okoreňte, osoľte a v prípade potreby môžete pridať aj prelisovaný alebo nasekaný cesnak.
Formu na pečenie potrite rastlinným olejom, vložte do nej mäso a zarovnajte ho.
Pečte na 200 stupňoch asi 20 minút.
Na vrch poukladajte plátky paradajok a strúhaný syr.
Pečte ďalších 15 minút a ešte teplé podávajte s rôznymi prílohami. Prajeme vám dobú chuť!
Ak to nebudete konzumovať hneď po upečení, môžete to nechať vychladnúť, nakrájať na jednotlivé porcie a podávať s varenými zemiakmi či zemiakovou kašou. Nič nepokazíte ani s ryžou či šalátom z čerstvej zeleniny. Môžete však ochladiť a nakrájať na porcie, podávať s varenými novými zemiakmi alebo so zemiakovou kašou, vynikajúce s varenou ryžou a šalátmi z čerstvej zeleniny.