Ľahký dezert na prípravu je presne to, čo potrebujete, keď nemáte veľa času a chystajú sa k vám hostia. Ďalším bonusom je to, že si ho môžete dozdobiť podľa vašich predstáv.
Čo na to potrebujete?
- 500 g sušienok
- 1 kg banánov
- 450 g kyslej smotany
- 400 ml vody
- 20 g želatíny
- 350 g cukru
Postup
Želatínu dobre premiešajte v studenej vode, za stáleho miešania ju priveďte k varu vo vodnom kúpeli a nakoniec nechajte vychladnúť.
Krém: Zmiešajte smotanu s cukrom a mixérom dobre vyšľahajte do nadýchanej konzistencie. Pridajte vychladnutú želatínu, poriadne premiešajte a nádobu s krémom zakryte fóliou alebo vrchnákom a odložte do chladničky.
Banány nakrájame na kolieska.
Formu, kde budete umiestňovať koláč prekryte potravinovou fóliou.
Na dno naukladajte vrstvu sušienok.
Následne kolieska banánov a vrch potrite hotovým krémom.
Uvedený postup opakujte toľkokrát, až kým nezaplníte celú formu. Poslednú vrstvu zakončite krémom. Nádobu zakryte fóliou a vložte ju do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie na celú noc.
Tip: krém by mal byť vodnatý, po tom, čo dáte koláč do chladničky, sa zmení na suflé. Dozdobte napríklad nastrúhanou čokoládou alebo podľa vlastnej chuti.
Zdroj: povarlol.com