Potešte seba aj svojich blízkych a pripravte si tento čokoládový krém s mäkučkými vrstvami korpusu a skvelou medovou príchuťou.
Ingrediencie
- 2,5 pl kakaa
- 1 vajce
- 50 g margarínu
- 1 čl sódy
- 6 pl mlieka
- 2 pl tekutého medu
- 200 g cukru
- 430 g polohrubej múky
Na krém potrebujete
- 500 ml mlieka
- 1,5 pl hladkej múky
- 1,5 pl škrobu
- 300 g masla
- 250 g práškového cukru
Postup
Zmiešajte si všetky prísady do cesta, okrem múky, povarte to na strednom ohni až do zovretia a odstráňte zo sporáka.
Múku preosejte a nasypte ju do tejto zmesi. Vypracujte cesto a rozdeľte ho na 7 častí.
Každú časť vyvaľkajte na tenkú vrstvu.
Rúru predhrejte na 180 stupňov a pripravené kúsky cesta pečte do mäkka približne 5 až 10 minút.
Na prípravu krému si mlieko rozdeľte na polovicu. Polovičné množstvo mlieka položte na sporák a zohrejte.
V druhej polovici mlieka si zmiešame škrob s múkou, až kým nezískate hladkú konzistenciu. Prelejte to do teplého mlieka, premiešajte a priveďte k varu. Odstráňte z plameňa a nechajte vychladnúť.
Zmiešajte si maslo a práškový cukor, rozšľahajte a za stáleho miešania to pridajte do uvareného krému.
Upečené korpusy potrite krémom aj po bokoch, dozdobte podľa vašich preferencií a vložte na pár hodín do chladničky.
Zdroj: souspark.ru