Recept: Lahodný čokoládový dezert s ešte chutnejšou plnkou. Najlepší ku kávičke

Potešte seba aj svojich blízkych a pripravte si tento čokoládový krém s mäkučkými vrstvami korpusu a skvelou medovou príchuťou.

Ingrediencie

  • 2,5 pl kakaa
  • 1 vajce
  • 50 g margarínu
  • 1 čl sódy
  • 6 pl mlieka
  • 2 pl tekutého medu
  • 200 g cukru
  • 430 g polohrubej múky

Na krém potrebujete

  • 500 ml mlieka
  • 1,5 pl hladkej múky
  • 1,5 pl škrobu
  • 300 g masla
  • 250 g práškového cukru

Postup

Zmiešajte si všetky prísady do cesta, okrem múky, povarte to na strednom ohni až do zovretia a odstráňte zo sporáka.

Múku preosejte a nasypte ju do tejto zmesi. Vypracujte cesto a rozdeľte ho na 7 častí.

Každú časť vyvaľkajte na tenkú vrstvu.

Rúru predhrejte na 180 stupňov a pripravené kúsky cesta pečte do mäkka približne 5 až 10 minút.

Na prípravu krému si mlieko rozdeľte na polovicu. Polovičné množstvo mlieka položte na sporák a zohrejte.

V druhej polovici mlieka si zmiešame škrob s múkou, až kým nezískate hladkú konzistenciu. Prelejte to do teplého mlieka, premiešajte a priveďte k varu. Odstráňte z plameňa a nechajte vychladnúť.

Zmiešajte si maslo a práškový cukor, rozšľahajte a za stáleho miešania to pridajte do uvareného krému.

Upečené korpusy potrite krémom aj po bokoch, dozdobte podľa vašich preferencií a vložte na pár hodín do chladničky.

 

Zdroj: souspark.ru