Dnes vám predstavíme jeden výnimočný recept na predjedlo. Predjedlá zo zelelniny sú neoddeliteľnou súčasťou prestretého stola. Papriky sú plnené mäkkým syrom a šunkou, sú jednoducho neodolateľné.
Prísady:
- 2 ks zelenej papriky
- 1ks červenej papriky
- kôpor
- petržlenová vňať
- 200 g mäkkého syra (syrokrém)
- 75 g masla
- 4 strúčiky cesnaku
- 150 g šunky
Príprava:
Syr vložíme do mrazničky, šunku nakrájame nadrobno. Do misky dáme šunku, kôpor a petržlenovú vňať. Vyberieme syr z mrazničky a nastrúhame na šunku. Ak je maslo primiešame ho k šunke. Aby sme mali mäkké maslo, vyberme ho skôr z chladničky, aspoň 30 minút pred prípravou. Ak sme nato zabudli, nakrájáme na kocky a vložíme na 5 sekúnd do mikrovlnky.
Roztlačný cesnak pridáme tiež a dôkladne zmiešame našu plnku. Konce papriky odrežeme a odstráníme semiačka. Dajme pozor aby ostali celé. Naplníme ich plnkou a vložíme do chladničky. Takto maslo ztuhne a spevní plnku. Po niekoľkých hodinách papriky vyberieme z chladničky a nakrájame na pol cm hrubé medailónky. Použite ostrý nôž.
Vo videu si môžeš pozrieť prípravu
zdroj: youtube.com