Recept: Šťavnatý tekvicový koláč pripravený do 60 minút

Lahodný, jemný a šťavnatý tekvicový koláč si pripravíte pomerne rýchlo a nepotrebujete k tomu žiadne ťažko dostupné suroviny.

Ingrediencie

  • 300 g tekvice
  • 150 g cukru
  • 2 vajcia
  • Štipka soli
  • 100 g smotany alebo jogurtu
  • 100 g masla
  • 150 g múky
  • 1 čl prášku do pečiva
  • ½ citrónu

Postup

Tekvicu nakrájajte na malé kúsky, zmiešajte s cukrom a šťavou z polovice citróna. Opečte ju na miernom ohni, kým sa cukor nerozpustí – približne 10 minút.

Vajíčka zmiešajte so štipkou soli, vyšľahajte metličkou. Pridajte jogurt alebo kyslú smotanu, rozpustené maslo a všetko vyšľahajte dohladka.

Po častiach pridávajte preosiatu múku s práškom do pečiva a vymieste si hladké cesto.

Spojte ho s tekvicou a premiešajte.

Formu na pečenie vysteľte papierom na pečenie, vylejte cesto a zarovnajte.

Rúru predhrejte na 180 stupňov a koláč pečte asi 30 – 45 minút. Rúru pravidelne kontrolujte, koláč by mal nadobudnúť zlato-červený nádych.

Keď je koláč vychladnutý, posypte ho práškovým cukrom, môžete si taktiež pripraviť smotanu alebo šľahačku s práškovým cukrom.

 

Zdroj: povarlol.com