Ako zavinúť holúbky, aby sa vám počas varenia nerozpadli? Tento nápad mám od babky zo Spiša

Ak aj vy patríte k ľuďom, ktorí obľubujú konzumáciu holúbkov, no nie ste si istý ich prípravou, ste na správnom mieste. Prezradíme vám, ako zabaliť rolky kapusty tak, aby vyzerali dobre počas varenia sa nerozpadli.

https://www.instagram.com/p/CBDXC8MnSdz/

Kapustu si uvarte vo veľkom hrnci a odstráňte listy. Veľké listy nakrájajte na polovicu a odrežte z nich hrubú časť.

 

Trubička

Mleté mäso zabaľte do kapustového listu a zatlačte konce listu dovnútra. Kapustové rolky sa vďaka tomu nerozpadnú.

 

Závitok

Okraje listu zabaľte dovnútra a následne z neho vytvorte plneného holúbka. Rolky kapusty sú elegantné, existuje však šanca, že sa rozpadnú. Preto je potrebné opatrne ich položiť na panvicu tak, aby bola zabalená hrana umiestnená smerom nadol.

 

Vrecko

Zabaľte si holúbka do vrecka a hornú časť zatlačte dovnútra. To je dobrý spôsob ako si pripraviť stredne veľkého holúbka. Ďalším bonusom je, že počas procesu varenia sa nerozpadnú.

 

Okrúhle holúbky

Táto metóda je vhodná pre veľké holúbky. List kapusty vložte do malej misky. Naplňte ho a strany listu zabaľte dovnútra. Aby ste sa vyhli rozpadnutiu, položte ho okrajom nadol.

Video s návodom

Ak vás tieto metódy balenia holúbkov inšpirovali, určite ich môžete pripraviť pre všetkých členov vašej rodiny. V prípade, že potrebujete chutný recept na plnené holúbky, pripravte si nasledujúce ingrediencie…

  • 1 hlávka kapusty
  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 3 cibule
  • 1 mrkva
  • 2 lyžice paradajkovej pasty
  • 200 g ryže
  • 1 bobkový list
  • soľ podľa chuti
  • korenie podľa chuti

https://www.instagram.com/p/B338nrPFCfD/

Postup

  1. Vyrežte si hlúbik z kapusty tak, aby vám zostali iba listy. Hlávku kapusty potom vložte do veľkého hrnca, zalejte ju vriacou vodou a nechajte ju variť na 5 až 10 minút na miernom ohni, v závislosti od toho, či je to mladá alebo stará kapusta.
  2. Medzitým si uvarte ryžu.
  3. Rozmixujte si 1 cibuľu v mixéri alebo mlynčeku na mäso a zmiešajte ju s mletým mäsom. Môžete pridať pár strúčikov cesnaku.
  4. Ryžu zmiešajte s mletým mäsom. Pridajte soľ a korenie a dobre premiešajte.
  5. Zvyšné 2 cibule si narežte na polovičné krúžky a mrkvu si nastrúhajte nahrubo na strúhadle. Osmažte si ich do zlatohneda a pridajte paradajkovú pastu spolu s vývarom z kapusty. Vzniknutú omáčku následne osoľte a dokoreňte podľa chuti.
  6. Kapustové rolky naplňte a akýmkoľvek spôsobom zabaľte.
  7. Rolky s kapustou vložte do hrnca s hrubým dnom, nalejte omáčkou a pridajte bobkový list. Plnenú kapustu nechajte dusiť 40 až 45 minút na nízkom ohni.

https://www.instagram.com/p/CBQEunFgjz7/

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Back To Top