Deväť tajných trikov pri upratovaní, ktoré teraz prezradili chyžné z luxusných hotelov. Využi ich aj ty vo svojej domácnosti!

Ten kto už bol niekedy ubytovaný v luxusnom hoteli mohol vidieť ako pracujú tieto chyžné. Je až neuveriteľné ako sa dá tak rýchlo uratať toľko izieb.

Tieto ženy majú veľa skúseností v tom čo robia a každá z nich má to svoje vlastné tajomstvo o ktoré sa rada podelí. Tieto rady môžete využívať aj doma. Pozrime sa!

Užitočné rady

  1. Chyžná najprv uprace

Najprv pozbiera smeti, použité uteráky, posteľné prádlo a ostatné veci ktoré sa povaľujú po zemi. V kúpelni pozbiera prázdné fľaštičky a všetko čo tam nepatrí.

Prach neutierajú len okolo vecí ale vyčistia všetko. Veci ktoré sú v izbe položia len na utreté suché miesto aby neostali fľaky.

  1. Používajú utierky z mikrovlákna

Na utieranie prachu je najvhodnejšie mikrovlákno. Na druhom mieste je utierka z  bavlny, stačí starší poťah na vankúš alebo tričko. Nepoužívajte uteráky alebo nylon.

  1. Trik na rýchle prevlečenie posteľného prádla

Obliečku prevrátime na ruby a položíme na posteľ. Na obliečku položíme paplón. Zrolujeme obe naraz do valca tak aby otvor na obliečke ostala hore. Valec prevlečieme cez otvor. Tento spôsob si môžete pozrieť v nasledujúcom videu.

  1. Záclony zbavíte prachu uterákom

Na čistenie záclon použite uterák. Uterák použite namiesto prachovky, keď sa prach usadí stačí povysávať.

  1. najpr povysávajte až potom zmývajte podlahu

Pred umývaním podlahy treba vždy povysávať, je to potrebné preto aby nám nezostali žmolky prachu a vypadané vlasy na podlahe. Vždy začnite od rohu ktorý je najďalej od dverí a dokončite zmývanie pri dverách.

  1. Čistiace prostriedky neúčinkujú hneď

Naneste prostriedok na povrch a nechajte chvíľu pôsobiť, medzi tým môžete robiť niečo iné. Po chvíli sa vrátte a dokončite upratovanie bez námahy.

  1. Ako správne vysávať?

Určite začínate vysávať od vzdialenejšej izby, chyžné začínajú tam kde je najviac nečistôt až potom ostatné časti izby. S týmto spôsobom čistia viac znečistené miesta dvakrát.

  1. Nepoužívajú len kúpené čistiace prostriedky

Nie každá chyžná používa zakúpené prostriedky. Viacej z nich používa vlastne vyrobené prostriedky ktoré sú účinnejšie ako kúpené. Napríklad ocot s vodou vyčistí väčšinu povrchov.

  1. Chyžné používajú špeciálne malé kefky

Samozrejme s malou kefkou sa nedá každý jeden centimeter vyčistiť, ale na špáry a na ochranný kryt na klimatizácii. Doma môžete použiť na tento účel aj zubnú kefku.

Čistiace prostriedky uložené na vozíku tiež uľahčia prácu chyžnej. V byte to nieje praktické ale ak máš veľký rodinný dom, menší vozík môžeš používať.

Podeľ sa s priateľmi o rady ktoré prezradili chyžné.

Back To Top