Dva recepty na domáce antiseptiká na ruky: Nepotrebujete na to žiaden olej

Pandémia koronavírusu so sebou prináša zvýšenú osvetu o hygiene, čo znamená, že dopyt po dezinfekčné prostriedky vzrástol priam raketovo. Niet sa čomu čudovať, keďže teraz je najdôležitejšie dodržiavať sterilitu.

Elena Sokolova, špecialistka na infekčné choroby v lekárskom centre Adonis, sa podieľala na výrobe antiseptického prípravku a uvádza, že je dostatočne účinný na ochranu pred vírusom.

Odborníčka tvrdí, že koronavírus je vo vonkajšom prostredí dosť nestabilný. Preto sa môže ako antiseptikum použiť aj alkohol zriedený s vodou.

 

Antiseptikum s citrónovou vôňou

антисептик своими руками

Vo väčšej miske si zmiešajte 50 ml vody s 50 ml alkoholovej tinktúry harmančeka alebo nechtíka, 30 ml glycerínu a 5 kvapiek éterického oleja s citrónovou arómou. Vytvorenú zmes prelejte do rozprašovača. Alkohol ničí baktérie, glycerín ochráni pokožku a éterický olej dodá príjemnú vôňu.

 

Antiseptikum z čajovníka

 

Zmiešajte si v miske 50 ml liehovej tinktúry harmančeka alebo nechtíka s 1 polievkovou lyžicou gélu aloe vera gél a 7 kvapiek éterického oleja z čajovníka. Antiseptickú zmes si následne prelejte do uzatvárateľnej nádobky. Olej s alkoholom čistí pokožku a gél zjemňuje jej povrch.

Mimochodom, ak pociťujete nadmernú suchosť pokožky rúk, odporúčame na ňu aplikovať detský krém. Malé množstvo tohto produktu sa okamžite vstrebe a hydratuje postihnuté časti pokožky.

Používate antiseptické prípravky aj vo svojej domácnosti?

 

zdroj:sovkusom.ru 

Back To Top