Zamilujete si ich pre ich vláčnosť, nadýchanosť a fantastickú chuť. Príprava týchto orechových a vypečených rožtekov je nenáročná a veľmi jednoduchá. Žiadny kvások v teple ani nič iné, s čím sa stretávate u kysnutého cesta, Vás nečaká.
Báječne sa hodí k spoločnej sobotňajšej raňajkách. S čajom, alebo kávou chutia božsky.
INGREDIENCIE
- 200 g masla
- 650 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 1/2 šálky cukru
- 10 g sušeného droždia
NÁPLŇ
- 250 g mletých orechov
- 120 g práškového cukru
- štipka škorice
- trochu mlieka
POSTUP
- Múku preosejeme do misy, aby sa nám krásne prevzdušnila. Pečive to dodá nadýchanosť.
- Sušené droždie nasypte do múky a premiešajte. Do múky a droždia pridajte na kúsky nakrájané maslo. Rukami spracujte cesto na akúsi posýpku
- Rozšľahajte vajcia s cukrom. Nalejte zmes do rozpracovaného cesta a ďalej spracujte
- Hotové cesto nechajte 10-15 minút odpočinúť.
- Medzitým si zmiešame všetky suroviny na náplň a poriadne vymiešame.
- Z cesta vyvaľkáme väčšie kruhy a doprostred dáme plnku. Zabalíme do tvaru rohlíčka.
- Plech si vyložíme papierom na pečenie a naň naukladáme rožteky.
- Pečieme pri 180 stupňoch po dobu 15-20 minút.
Zdieľajte recept na orechové mini-rožteky is priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!
zdroj: ketkes.com