Perfektný domáci orechový rožtek bez kysnutia. Najľahší recept,aký som kedy robila

Zamilujete si ich pre ich vláčnosť, nadýchanosť a fantastickú chuť. Príprava týchto orechových a vypečených rožtekov je nenáročná a veľmi jednoduchá. Žiadny kvások v teple ani nič iné, s čím sa stretávate u kysnutého cesta, Vás nečaká.

Báječne sa hodí k spoločnej sobotňajšej raňajkách. S čajom, alebo kávou chutia božsky.

INGREDIENCIE

  • 200 g masla
  • 650 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky cukru
  • 10 g sušeného droždia

NÁPLŇ

  • 250 g mletých orechov
  • 120 g práškového cukru
  • štipka škorice
  • trochu mlieka

POSTUP

  1. Múku preosejeme do misy, aby sa nám krásne prevzdušnila. Pečive to dodá nadýchanosť.
  2. Sušené droždie nasypte do múky a premiešajte. Do múky a droždia pridajte na kúsky nakrájané maslo. Rukami spracujte cesto na akúsi posýpku
  3. Rozšľahajte vajcia s cukrom. Nalejte zmes do rozpracovaného cesta a ďalej spracujte
  4. Hotové cesto nechajte 10-15 minút odpočinúť.
  5. Medzitým si zmiešame všetky suroviny na náplň a poriadne vymiešame.
  6. Z cesta vyvaľkáme väčšie kruhy a doprostred dáme plnku. Zabalíme do tvaru rohlíčka.
  7. Plech si vyložíme papierom na pečenie a naň naukladáme rožteky.
  8. Pečieme pri 180 stupňoch po dobu 15-20 minút.
Zdieľajte recept na orechové mini-rožteky is priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!
zdroj: ketkes.com