Pečené mäso so zemiakmi a aromatickými bylinkami je skvelou prílohou aj predjedlom. Ak uprednostňujete zdravšie stravovanie, šalát z čerstvej zeleniny bude vhodným doplnkom.
Na prípravu
- 800 g bravčového mäsa
- 7 zemiakov
- 1 cibuľa
- 2 PL octu
- 1 ČL cukru
- Soľ, korenie
- 2 PL majonézy alebo smotany
- Oregano alebo iné aromatickejšie bylinky
Postup
Zemiaky nakrájajte na plátky a cibuľu na tenké polkrúžky.
Mäso nakrájame na menšie kúsky a osoľte. Okoreňte, pridajte akékoľvek bylinky, majonézu alebo smotanu, prípadne horčicu. Všetko dôkladne premiešajte a nechajte marinovať.
Cibuľu zmiešajte so soľou, cukrom, octom, zalejte vriacou vodou, premiešajte a nechajte marinovať 20 – 30 minút.
Zapekaciu misu vymastite rastlinným olejom, na dno naukladajte mäso a naň pripravenú cibuľu.
Všetko zakryte plátkami zemiakov. Zemiaky si osoľte, okoreňte, posypte oreganom a potrite rastlinným olejom.
Misu zakryte alobalom a vložte do rúry.
Pečte to v rúre na 200 stupňov približne 1 hodinu.
Podávajte s čerstvým zeleninovým šalátom, no nič nepokazíte ani kyslou kapustou.
Zdroj: souspark.ru