Príprava takejto večere moju rodinu nikdy neomrzí. Len mäso a zemiaky

Pečené mäso so zemiakmi a aromatickými bylinkami je skvelou prílohou aj predjedlom. Ak uprednostňujete zdravšie stravovanie, šalát z čerstvej zeleniny bude vhodným doplnkom.

Na prípravu

  • 800 g bravčového mäsa
  • 7 zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 2 PL octu
  • 1 ČL cukru
  • Soľ, korenie
  • 2 PL majonézy alebo smotany
  • Oregano alebo iné aromatickejšie bylinky

Postup

Zemiaky nakrájajte na plátky a cibuľu na tenké polkrúžky.

Mäso nakrájame na menšie kúsky a osoľte. Okoreňte, pridajte akékoľvek bylinky, majonézu alebo smotanu, prípadne horčicu. Všetko dôkladne premiešajte a nechajte marinovať.

Cibuľu zmiešajte so soľou, cukrom, octom, zalejte vriacou vodou, premiešajte a nechajte marinovať 20 – 30 minút.

Zapekaciu misu vymastite rastlinným olejom, na dno naukladajte mäso a naň pripravenú cibuľu.

Všetko zakryte plátkami zemiakov. Zemiaky si osoľte, okoreňte, posypte oreganom a potrite rastlinným olejom.

Misu zakryte alobalom a vložte do rúry.

Pečte to v rúre na 200 stupňov približne 1 hodinu.

Podávajte s čerstvým zeleninovým šalátom, no nič nepokazíte ani kyslou kapustou.

Zdroj: souspark.ru

Back To Top