Kto nemá rád cibuľu, asi ju ešte neochutnal v nakladanej podobe. A určite stojí za to vyrobiť si pár skiel tejto chrumkavej pochúťky. Potrebujete na to len minimum ingrediencií a len pár minút na prípravu.
Táto voňavá cibuľa sladkokyslej chuti sa bude dobre hodiť k zelenine, rôznym prílohám a samozrejme k mäsu. Ďalším bonusom je, že ju môžete skladovať v chladničke pokojne aj viac ako 1 mesiac.

Potrebujete
- 500 g červenej cibule
- 250 ml vínneho octu
- 140 g cukru
Postup
- Najskôr očistite cibuľu. Môžete zvoliť aj bielu, nebude to mať žiaden vplyv na výslednú chuť.

- Cibuľu nakrájajte na pol krúžky a vložte do sklenenej nádoby.

- Ocot si nalejte do hrnca, pridajte cukor a postavte ho na plameň. Môžete pridať klinčeky, pár kusov celého korenia alebo bobkový list, no aj bez nich bude nálev výborný.

- Nálev priveďte k varu nalejte ho na cibuľu.

- Nádobu nechajte ochladiť na izbovú teplotu a vložte ho do chladničky. Hotovo!

Cibuľa bude mať voňavú, stredne sladkú chuť a lahodnú chrumkavosť. Niekto považuje túto nakladanú cibuľu za ideálnu súčasť šalátov, iní ju dokonca jedia s chlebom. Tak či onak vám pri jej konzumácii prajeme dobrú chuť!
Zdroj: takprosto.cc