Dnes si môžete pripraviť recept na chutný jablkový lekvár, ktorý má dlhoročnú tradíciu!
Potrebujete:
- vedro jabĺk
- 4 l cukru
- 200 ml octu (9%)
Postup
Jablká umyte, no nešúpte. Nakrájajte ich na tenké plátky. Druhá možnosť je, že jablká nakrájate najemno a následne ich rozmixujete mixérom. V tomto prípade však dáme prednosť džemu, kde sú jablká nakrájané na plátky.
Do veľkého hrnca si presypte jablká, pridajte cukor a ocot. Nechajte ich odstáť na 10 – 12 hodín, aby pustili šťavu.
Hrniec s jablkami vložte na sporák a varte asi 2,5 hodiny za občasného miešania.
Ešte horúci lekvár prelejte do sterilizovaných pohárov a zatočte uzávermi.
Teraz už viete, ako si vyrobiť domáci jablkový lekvár a určite uznáte, že všetko to úsilie pri krájaní jabĺk sa vyplatí. A nebojte sa, chuť octu nebudete vôbec cítiť!
Zdroj: takprosto.cc