3 nápady na modulové rohové sedačky – navrhujeme, ako ich čo najlepšie využiť!

Štýlová rohová sedačka je nielen ozdobou obývačky, ale plní aj mnoho praktických funkcií. Počas spoločných stretnutí určite poskytne miesto pre rodinu a priateľov a v prípade potreby nahradí posteľ. V malých bytoch môže rozdeliť priestor na dve zóny – kuchynskú a oddychovú. Pozrime sa, ako sa dá využiť modulová rohová sedačka!

Modulové rohové sedačky – spoznajte ich nespochybniteľné výhody

Najväčšou výhodou všetkých druhov modulového nábytku – vrátane rohových sedačiek – je neobmedzená možnosť ich modifikácie a ľahkosť vytvárania zostáv. Jednotlivé prvky môžete ľubovoľne kombinovať bez rizika, že niečo nebude pasovať. Modulový nábytok môžeme prirovnať k stavebnici. Netreba veľké technické zručnosti – stačí vízia a trochu predstavivosti.

Ako bude vyzerať vaša spálňa či obývačka, záleží len od vás. Napr. rozkladacie rohové sedačky s úložným priestorom sú typické svojou jednoduchosťou a s tým súvisiacou univerzálnosťou použitia. Tá istá sada nábytku sa rovnako dobre osvedčí v priestore určenom na oddych, na prijímanie hostí a sledovanie televízie, ako aj v izbe tínedžera. Novú aranžáciu stačí len doplniť o pár drobností, ktoré budú vyjadrovať charakter interiéru – napríklad vankúše vo vašej obľúbenej farbe alebo originálny koberec.

Rohová sedačka v obývačke – aké funkcie môže plniť?

Ďalšou výhodou modulovej rohovej sedačky je flexibilita a – čo sa môže zdať menej zrejmé – úspora. Nákup kvalitnej novej pohovky alebo rohovej sedačky často znamená väčší výdavok. Z tohoto dôvodu by sa mnohí z nás pri rekonštrukcii domu či bytu radšej potrebe výmeny sedačky vyhli. Modulový nábytok tu môže byť ideálnym riešením.

Ak vznikne potreba rohovú sedačku zväčšiť, stačí dokúpiť ďalšie prvky. Chcete presunúť nábytok do menšej miestnosti, ale ako celok sa tam nezmestí? Odstránite z neho vybranú časť a vytvoríte si pohodlnú menšiu verziu.

V závislosti od potrieb a dostupného priestoru môžete na tento kus nábytku usadiť od 4 do 8 osôb. Pritom zaberie menej miesta ako súprava sedačky s dvomi kreslami. Správne prispôsobený model môžete umiestniť kdekoľvek, dokonca aj uprostred miestnosti – takto ľahko rozdelíte izbu na dve samostatné zóny. Okrem toho nábytok môže slúžiť na spanie aj skladovanie posteľnej bielizne. Prezrite si rohové sedačky na webovej stránke internetového obchodu agatanabytok.sk a vyberte si pre seba tú ideálnu. Agáta je uznávaný poľský nábytkový obchod s dlhoročnou tradíciou, ktorý ponúka široký výber nábytku a doplnkov na dekoráciu interiérov.

Rohová sedačka s funkciou každodenného spania – kde sa osvedčí?

Látkové rohové sedačky sú skvelým riešením pre veľké a priestranné byty, ako aj pre malé garsónky, kde sa ráta každý centimeter miesta. Možnosť ľubovoľnej modifikácie znamená, že pre ne nájdete priestor aj v miestnostiach nepravidelného tvaru. Ako vidíte, sú dobrou alternatívou k nábytkom vyrábaným na mieru.

V nábytkových salónoch nájdete pohodlnú rohovú sedačku v tradičnom tvaru písmena L i modernejšiu verziu v tvare podkovy, čiže písmena U. Určite venujte pozornosť aj rôznym ďalším funkciám, ktoré ponúkajú výrobcovia. Sú to najmä polohovacie opierky hlavy, lakťové opierky, odkladacie miesta v opierkach, pohyblivé sedadlá alebo prídavné pufy skryté v konštrukcii rohových sedačiek. Nemožno nespomenúť ani funkciu spania a úložné priestory na posteľnú bielizeň, deky a vankúše.

Najpraktickejšie sú rohové rozkladacie sedačky s úložným priestorom, ktoré umožňujú získať veľkú a rovnú plochu na spanie. Vďaka tomu môžu slúžiť ako miesto na príležitostné ubytovanie hostí, ale aj nahradiť tradičné lôžko. Ak vám záleží na nábytku na každodenné spanie – venujte pozornosť rozkladaciemu mechanizmu. K pohodlným spôsobom rozkladania patrí napríklad automat DL a systém „delfín“.

Výber správnej rohovej sedačky môže byť pre celkový vzhľad a funkčnosť vášho obývacieho priestoru zásadný. Je dôležité, dobre zvážiť, aké máte potreby a očakávania a vybrať si model, ktorý im najlepšie vyhovuje. Ako vidíte, modulové rohové sedačky ponúkajú veľa možností a sú ideálnym riešením pre tých, ktorí hľadajú flexibilitu a praktickosť