Ak vám na koberci po premiestnení nábytku ostanú stopy použite ľadovú kocku. Tento trik je úžasný

Vo veľkých letných horúčavách je zásobník na ľad hotová zlatá baňa. Hoci nepochybne je jeho najlepšie miesto v naších nápojoch, môžeme ho využiť aj v domácnosti.

Je až neuveriteľné, na čo všetko sa dá využiť zamrznutá voda. Ak nám neveríš, vyskúšaj si to sám!

  1. Zvlhčovanie zvyšnej ryže.

Veľmi dobre vieme ako sa ryža vysuší pri zohrievaní, ale ak položíš kocku ľadu na tanier a tak dáš do mikrovlnky, bude ako čerstvá po zohriatí. Voda na tanieri nezostane, všetko nasiakne ryža.

  1. Zahustenie zálievky na šaláty.

Ak pripravuje šalatovú zálievku na olejovej báze, ľad sa ti zíde. Pred tým ako naleješ na šalát, vlož do nej kocku ľadu a dôkladne premiešaj. Olej ti trošku zhustne a viac sa udrží na šaláte, tak bude mať tvoj šalát lepšiu chuť.

  1. Na hlboké stopy v koberci.

Keď premiestníš nábytok ostávajú na koberci hlboké stopy po nich. Polož kocku ľadu na stopu nechaj roztopiť a potom koberec prečeš.

  1. Odstraňovanie žuvačky

Už zase si deti polepili šaty žuvačkou? Holými rukami je ju nemožné odstrániť, avšak ak zoberieš kocku ľadu  položíš ju na žuvačku, pôjde to jednoducho. Počkaj kým stuhne a ľahko ju odstráníš.

  1. Pomáha odstrániť triesku alebo úlomky zo skla.

Aj ty máš pocit, že je koniec sveta ak sa tvojmu dieťaťu dostane pod kožu úlomok zo skla alebo trieska? Nie je to ľahké, krik a plač. Aj tu ti príde vhod kocka ľadu. Zober kocku ľadu a pošúchaj postihnuté miesto. To pomôže znecitlivieť miesto a dieťa pocíti menšiu bolesť pri odstraňovaní.

  1. Pokrčené šaty.

Ak nechceš tráviť svoj voľný čas žehlením ale chceš aby nejakým zázrakom boli tvoje veci vyžehlené tak musíš vedieť že to nieje nemožné. Vlož do sušičky šaty ktoré chceš mať vyžehlené, pridaj 2-3 kocky ľadu a zapni ju na najvyšší stupeň. V pare sa látka pekne vystrie.