Alobal nepoužívam len v kuchyni. Tieto nápady vyvážite zlatom

Neexistuje domácnosť, v ktorej by ste nenašli alobalovú fóliu. Skúsené gazdinky vedia, že táto vec je nevyhnutná nielen preto, že sa používa pri príprave mnohých jedál, ale aj preto, že alobal sa dá využiť v každodennom živote, vrátane opráv.

Chceme sa s vami podeliť o zaujímavé tipy použitia hliníkovej fólie. Ide o produkt, ktorý dokáže nahradiť mnoho ďalších a ušetriť tak nemalú sumu peňazí.

 

Ako používať fóliu pri opravách

  1. Fóliu je možné použiť pri maľovaní okien alebo dverí. Zakryjete ňou potrebné povrchy a malé predmety: vypínače, zásuvky, kľučky dverí.

емкость для краски

  1. Ak maľujete steny, oviňte fóliu okolo lustrov a tienidiel. Vďaka tomu nebudú zašpinené od škvŕn vy tak strávite menej času čistením.
  2. V kritických situáciách, keď nebudete mať poruke žiadnu nádobu, môžete si ju vyrobiť z tejto fólie.
  3. Ak potrebujete maľovať steny v rôznych farbách, prikryte nádobu na farbu fóliou. Vďaka tomu fóliu pred ďalším použitím len vymeníte a nebudete musieť umývať nádobu po každom použití.

ручки дверей

  1. Pri opravách bude oveľa jednoduchšie premiestniť nábytok, ak si pod nožičky skríň a ich rohov dáte fóliu zloženú do niekoľkých vrstiev.

мебель

Využitie fólie v byte

  1. Pomocou obyčajnej fólie môžete odstrániť starú hrdzu z potrubí alebo kohútikov. Pokrčeným kusom fólie si tiež poradíte s mastnotou a pripáleninami na riadoch.

ржавчина

  1. Na ostrenie nožníc použite niekoľko vrstiev fólie zložených do jednej. Stačí ak fóliu niekoľkokrát postriháte.
  2. Skráťte si čas žehlenia: Na žehliacu dosku si položte fóliu. Teplo zo žehličky sa bude odrážať aj na zadnej strane a vy tak nebudete musieť žehliť veci z oboch strán.

гладильная доска

  1. Vytvorte si z fólie odrazovú dosku pre amatérske fotografovanie. Jednoducho pripevnite fóliu na kartón vami stanovených rozmerov.

отражатель

  1. Zabaľte fľašu piva alebo iného penivého nápoja do fólie, aby sa rýchlejšie ochladila v chladničke. Rovnaký trik pomôže udržať teplotu aj v prípade, že fľašu držíte v rukách.
  2. Ak ste sa vybrali na piknik za slnečného počasia a chcete si jedlo bezpečne ohriať, vysteľte si misku fóliou. Vložte do nej sendvič a položte ju na slnko. Fólia koncentruje slnečnú energiu a jedlo sa tak rýchlejšie zohreje.

миска в фольге

  1. Poznámka pre záhradníkov! Ak vložíte vrstvy fólie medzi hriadky s paradajkami, dozrejú o týždeň rýchlejšie.

Ako vidíte, existuje naozaj veľa spôsobov, ako využiť fóliu v našom bežnom živote. Jej popularita je opodstatnená: je pomerne lacná, odolná proti korózii a neobsahuje toxické látky.

V prípade, že aj vy máte nejaké zlepšováky, s ktorými si zjednodušujete váš život, podeľte sa o ne v komentároch na Facebooku!

zdroj:sovkusom.ru

Back To Top