Nakrájala som 13 paradajok a slaný koláč s mletým mäsom bol na stole. Každý ho miluje

Plnené môžu byť nielen papriky, ale aj koláče. Stačí, ak sa inšpirujete týmto lahodným koláčom, ktorý navyše vyzerá celkom zaujímavo. Prekvapením je, že vo vnútri paradajok sa skrýva šťavnatá plnka. Získate tak chutné jedlo, ktoré zasýti celú rodinu.

Ingrediencie na cesto

  • 200 g polohrubej múky
  • 100 g masla
  • 1 vajce
  • Soľ

Ingrediencie na plnku

  • 1 kg menších paradajok
  • 300 g mletého mäsa
  • 1 cibuľa
  • 2-4 PL krupice
  • Soľ
  • Korenie
  • Bylinky

Ingrediencie na zálievku

  • 200 ml smotany
  • 3 vajcia
  • 50 g syra
  • 1 PL múky
  • Soľ
  • Korenie

Postup

Najskôr si pripravte cesto. Preosejte múku a zmiešajte ju so soľou. Pridajte studené nakrájané maslo a všetko vymiešajte. Následne pridajte vyšľahané vajíčko a vypracujte si cesto. Ak nemá dostatočnú vláčnosť a netvorí sa z neho jednotná hrudka, pridajte trochu studenej vody alebo kyslej smotany. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a odložte do chladničky.

Kým cesto chladne, urobte si plnku. Najskôr si pripravte paradajky, ktoré budete plniť. Z každej paradajky odstráňte vrch a vnútro. Posypte ich soľou, aby pustili šťavu.

Zmiešajte mleté ​​mäso, zeleninu a zvyšné časti z paradajok. Pridajte krupicu, jej množstvo závisí od toho, aká tekutá bude plnka. Čím je redšia, tým viac krupice pridajte.

Vyberte cesto z chladničky, vysteľte ním formu a vložte do rúry predhriatej na 200 stupňov. Pečte 10 až 15 minút. Medzitým si pripravte zálievku. Najskôr si rozšľahajte vajcia so soľou a korením, potom pridajte múku a smotanu. Miešajte dohladka, aby vám nevznikli hrudky a nakoniec pridajte nastrúhaný syr.

Vyberte z rúry zhnednuté cesto. Paradajky naplňte mletým mäsom, poukladajte ich na cesto a zalejte ich zálievkou. Takto pripravený koláč vložte naspäť do rúry vyhriatej rúry na 180 stupňov a nechajte piecť približne 50 minút. Hotovo!

 

Zdroj: youtube.com