Prvýkrát som robil veľkonočnú tlačenku a vydarila sa na jednotku. Všetko som spolu zmiešal a nechal stuhnúť

Máte chuť na Veľkonočnú tlačenku? Ponúkame vám overený a jednoduchý recept, ktorý máme od pána Erika Vojteka, za čo mu veľmi pekne ďakujeme. Poďme sa pustiť do prípravy.

Ingrediencie:

zavárana mrkva s hrachom – 330 ml pohár Hamé
nakladané uhorky – 6 stredne veľkých
zaváraná kapia – polka z 660 ml pohára, použil som značku Natur Farm
konzerva kukurice – 212 ml konzerva Bonduelle
jarná cibuľa – fakt podla chute, ja som použil celú tu zelenú časť zo zväzku
majonéza – 420 ml
kyslá smotana 16% – 500 ml
sójová omáčka – polievková lyžica
jemná saláma – podla chute
tekutý slepačí bujón – 160 g maggi
želatina na výrobu aspiku 2 x 20 g Dr.Oetker
sušená petržlenová vňať – čajová lyžička, nie kopcom
majoránka – čajová lyžička, nie kopcom
čierne korenie – podľa chute
soľ – podľa chute, ale netreba sa báť
vajcia – 8 ks na tvrdo uvarených

Mrkva, hrach, kukurica, na kocky uhorky, na malé kúsky kapia, na malé kolečka jarná cibuľka,, na kocky saláma, takmer celá majonéza, dve kyslé malé smotany, soľ, čierne korenie, sušená petržlenová vňať, majoránka. Všetko spolu premiešame.

Slepačí bujón zaliaty 3 dcl nálevom zo zavarenín a trochou sójovej omáčky. Pri bode varu v odstavenom hrnci dôkladne rozmešame s 2 sáčkami želatiny. Teraz všetky ingrediencie spolu zmiešame.
Všetko pridáme do nádoby, kde ma tuhnúť naša tlačenka a ešte do hmoty pridáme uvarené vajcia na tvrdo a máme chutné jedlo.