7 jednoduchých trikov, s ktorými dostane vaše pečenie nový šmrnc. Triky mám od cukrárky

Krásne vyzerajúce pečivo je pastvou pre oči. Mnohí si však myslia, že príprava nie je vôbec jednoduchá, no vyzerá to tak, že opak je pravdou. Pozrite si 7 dôkazov…

 

Metóda číslo 1

Cesto rozvaľkajte na hrubšiu vrstvu a nakrájajte krúžky. Môžete si pomôcť pohárom na víno a malým poldecákom. Pretiahnite si okraje jedného krúžku cez druhý a potiahnutím oboch koncov získate pečivo v tvare akéhosi vrkoča.

Metóda číslo 2

Do vykysnutého cesta si rukami vytvorte otvor, do ktorého vložíte menšiu misku. Pomocou nožníc  nastrihnite cesto po celom obvode tak, aby vám vzniklo takéto slniečko.

Metóda číslo 3

Cesto nakrájajte na štyri kusy. Z každej časti si vyformujte dlhé pásiky. Položte ich na plech na pečenie a preložte jeden pásik cesta cez druhý. Začnite v smere hodinových ručičiek okolo stredu.

Metóda číslo 4

Cesto si vyvaľkajte do tvaru obdĺžnika a potrite ho vymiešaným žĺtkom. Následne ho posypte škoricou a cukrom. Pridajte kôru z pomaranča a zrolujte. Pomocou noža na pizzu ho narežte, no dajte pozor, aby ste jeden koniec cesta neprerezali úplne. Z cesta si nakoniec vytvorte vrkoč, ktorý spojte do tvaru akéhosi hniezda.

Metóda číslo 5

Jednu vrstvu cesta potrite vanilkovým pudingom a zakryte ju druhou vrstvou cesta. Nožom ho nakrájajte na osem častí. V každom kúsku vytvorte v strede otvor, cez ktorý prevlečiete konček cesta.  Takto vyformované cesto si poukladajte do tvaru hviezdy a posypte cukrom.

Metóda číslo 6

Cesto si rozvaľkajte na tenkú vrstvu a pomocou pohára si vyrežte niekoľko kruhov. Následne si vezmite 3 kruhy, poukladajte jeden na druhý a zrolujte. Narežte si ich na polovicu a vytvorenými „ružičkami“ nimi vyplňte formu na pečenie.

Metóda číslo 7

Na vyvaľkané cesto si položte mriežku a pomocou noža na pizzu nakrájajte cesto na tenké prúžky. Pripravené cesto na chlieb obaľte troma prúžkami cesta. Prekrížením zabaľte prúžky do kruhu a pridajte ďalšie.

Podrobnejšie pokyny nájdete vo videu nižšie.

 

 

zdroj:pinterest.com

Back To Top