Vyrobte si medové veľkonočné perníky, ktoré potešia vaše deti. Recept som rozdala celej rodine

Veľká noc sa nezaobíde bez maľovaných vajíčok a pečenia koláčov. Každá krajina má svoje vlastné tradície. Napríklad, v Českej republike, sa ľudia nezaobídu bez veľkonočných perníkov. Ak budete starostlivo študovať históriu sviatkov, môžete sa naučiť pripravovať veľkonočné medové perníky. A neboli o nič horšie ako tie z dnešných cukrární!

Potrebujete

  • 150 g hladkej múky
  • 250 g cukru
  • 180 g práškového cukru
  • 250 g medu
  • 4 vajcia
  • 2 pl kakaa
  • 100 g masla
  • 2 pl citrónovej šťavy
  • 1,5 čl jedlej sódy
  • škorica – podľa chuti
  • klinčeky – voliteľné
  • mletý zázvor – voliteľné
  • potravinárske farbivo – voliteľné

Postup

Na malom plameni si v hrnci rozpustíme cukor s maslom, pridáme med, zázvor, škoricu a klinčeky (podrvené) a premiešame. Odstránime z tepla.

медовые пряники приготовление

Vyšľaháme si 3 vajcia a zmiešame ich s vychladeným medovým sirupom. Pridáme múku, sódu, kakao a potom si cesto vymiesime. Malo by byť elastické. Vložíme ho do chladničky a počkáme kým nestuhne.

как приготовить пряники

Keď už má cesto pevnejšiu konzistenciu, rozvaľkáme ho na približne pol centimetrovú hrúbku, vykrajujeme si z neho požadovaný tvar, vložíme ich do rúry a necháme piecť po dobu 15 minút pri teplote 180 stupňov.

как приготовить медовые пряники

Počas tejto doby si pripravíme polevu: práškový cukor rozmiešame s jedným vaječným bielkom a citrónovou šťavou, kým nedosiahneme konzistenciu kyslej smotany. Hotovo! Zmes následne preložíme do vrecúška na pečenie, aby sme ozdobili vychladené perníky.

пряники с мёдом рецепт

Cesto je veľmi sladké a korenené. Pre ešte výraznejšiu chuť použite namiesto mletého, čerstvý strúhaný zázvor. Polevu si prispôsobte svojim preferenciám a schopnostiam. Odporúčame ju distribuovať do niekoľkých vreciek, pridať kvapku prírodného farbiva a povoliť uzdu vašej kreativite!

 

zdroj:sovkusom.ru