7 diétnych šalátov namiesto večere. Môžete ich jesť aj po 22:00 hodine a aj tak schudnete

Pravidlo posledného jedla dňa do 18:00 je pre moderného človeka nesplniteľná úloha. Dôvodov je niekoľko: práca, ktorá niekedy končí až o polnoci, posúvanie času na spánok, konzumácia jedál z rýchleho občerstvenia v dôsledku nedostatku času. Zmeňte tento stereotyp niekoľkými jednoduchými pravidlami: večera 3 hodiny pred spánkom, obmedzenie sacharidov, jedenie za stolom bez sledovania TV či telefónu, kontrola porcií, uprednostnenie ľahších šalátov na večeru.

Ponúkame vám recepty na výživné šaláty, ktoré sú vhodné nielen na večeru, ale aj ako príloha k rôznym druhom mäsa či rýb. Dochuťte ich olejovým, horčicovým alebo jogurtovým dressingom – na výber máte veľa možností. A čo je najdôležitejšie, vyhnete sa nepríjemným žalúdočným ťažkostiam.

Šalát s horčicovou zálievkou

легкий салат на ужин

Ingrediencie

  • 260 g šalátových listov
  • 3 paradajky
  • 2 uhorky
  • 1 cibuľa
  • Čerstvý koriander (podľa chuti)
  • Zväzok petržlenovej vňate
  • 4 pl bieleho jogurtu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 pl horčice
  • 80 g tvrdého syru
  • Soľ, korenie podľa chuti

Postup

  1. Najskôr si umyte všetky druhy zeleniny.
  2. Šalát rozoberte na menšie kúsky, uhorky, paradajky a cibuľu nakrájajte na menšie kúsky, koriander a petržlenovú vňať nasekajte najemno a syr nastrúhajte na menšie hobliny.
  3. Syr zmiešajte s jogurtom, horčicou a cesnakom, ktorý najskôr prelisujte.
  4. Všetky ingrediencie premiešajte v jednej hlbokej mise. Šalát nakoniec posoľte a dokoreňte podľa vašich preferencií.

Šalát s kuracím mäsom a sójovou omáčkou

закуска на ужин

Ingrediencie

  • 1 paradajka
  • 1 uhorka
  • 200 g kuracích pŕs
  • 4 pl sójovej omáčky
  • 100 g šalátových listov
  • 1 strúčik cesnaku
  • Olivový olej
  • Soľ a korenie

Postup

  1. Kuracie prsia narežte na malé kúsky a nechajte ich 20 minút marinovať v sójovej omáčke spolu s prelisovaným cesnakom. Následne ho nechajte opiecť na oleji, kým nezíska zlatohnedú farbu.
  2. Listy šalátu umyte pod tečúcou vodou a natrhajte rukami. Kúsky šalátu vložte do hlbokej misy.
  3. Nakrájané uhorky a paradajky pridajte do misy so šalátom.
  4. Všetko polejte olejom, posoľte a okoreňte.

Tuniakový šalát

диетический ужин

Ingrediencie

  • 2 uhorky
  • 4 paradajky
  • 250 g fazule z konzervy
  • 200 g tuniaka z konzervy
  • 1 cibuľa
  • 2 pl citrónovej šťavy
  • 1 pl olivového oleja
  • Soľ, korenie, bylinky

Postup

  1. Zeleninu umyte – uhorky a paradajky nakrájajte na malé kúsky
  2. Vylejte šťavu z konzervy a fazuľu premiestnite do hlbokej šalátovej misy. Na ňu následne položte nakrájané uhorky a paradajky. Tuniaka roztlačte na menšie kúsky pomocou vidličky a vložte ho do misy.
  3. Nakoniec pridajte cibuľu narezanú na krúžky, olej, citrónovú šťavu, soľ a korenie.

Fitness šalát s kuracím mäsom

легкий ужин

Ingrediencie

  • 300 g kuracích pŕs
  • 1 uhorka
  • 1 paradajka
  • 1 paprika
  • 2-3 pl kukurice z konzervy
  • 1 pl bieleho jogurtu
  • Soľ, korenie a bylinky podľa chuti

Postup

  1. Uhorky nakrájajte na prúžky, paradajku a uhorku na menšie kúsky.
  2. Mäso uvarte a natrhajte na vlákna alebo ho len narežte.
  3. Zmiešajte všetky ingrediencie, pridajte jogurt, korenie a soľ a môžete podávať.

Šalát s jablkom a kapustou

меню на ужин

Ingrediencie

  • 1 jablko
  • ½ kapustovej hlávky
  • 100 g kukurice z konzervy
  • 1 mrkva
  • 1 pl citrónovej šťavy
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Očistite si jablko, nastrúhajte ho alebo nakrájajte na menšie kúsky.
  2. Nastrúhajte si kapustu aj mrkvu. Zmiešajte ich s kukuricou a jablkom.
  3. Šalát následne dochuťte korením, soľou a citrónovou šťavou.

Šalát s kalamármi a syrom

почему нельзя есть после 6

Ingrediencie

  • 300 g kalamárov
  • 2 paradajky
  • 200 g tvrdého syra
  • 1 strúčik cesnaku
  • Jogurt podľa chuti

Postup

  1. Uvarené kalamáre očistite a nakrájajte na menšie kúsky.
  2. To isté urobte s paradajkami, ku ktorým pridáte pretlačený cesnak a nahrubo nastrúhaný syr.
  3. Všetko premiešajte a dochuťte jogurtom.

Šalát s lososom

что есть после 6

Ingrediencie

  • 150 g šalátových listov
  • 1 paradajka
  • 1 uhorka
  • 250 g filé z lososa
  • 20 g dijonskej horčice
  • 20 g medu
  • 20 g sójovej omáčky
  • Olivový olej
  • Soľ a korenie

Postup

  1. Natrhajte si listy šalátu a nakrájajte uhorku spolu s paradajkou. Všetko vložte do hlbokej misky.
  2. Následne si zmiešajte sójovú omáčku, horčicu a med. Ak je to potrebné, pridajte do zmesi soľ.
  3. Filé lososa si nakrájajte na plátky a osmažte ho na malom množstve olivového oleja. Takto pripravené filé môžete prípadne nakrájať na menšie kúsky a pridať ho k zelenine.
  4. Šalát nakoniec polejte medovo-horčicovou omáčkou a v prípade potreby okoreňte.
Back To Top