V byte sme mali málo miesta pre posteľ. Manžel prišiel so super nápadom, ako na to. 12 inšpirácií na postele v malých izbách

Miesto, kde každý večer chodíme spať, by malo byť útulné a pohodlné. V posteli trávime takmer tretinu nášho života nabíjaním energie na nasledujúci deň. Oddych v priestrannej a pohodlnej posteli je luxusom, ktorý sa dá zabezpečiť aj v prípade, že bývate v nie veľmi veľkom byte. Ak máte pochybnosti, stačí sa pozrieť na tieto fotografie. Dizajnéri a nadšenci plánovania nábytku v malých miestnostiach ponúkli skvelé nápady na rozmiestnenie postele.

 

  1. Jednoduché rozkladacie lôžko

V posledných rokoch získali veľkú popularitu sklápacie postele, známe pod menom Murphy. Vylepšenú verziu na fotografii je možné rozložiť na jednolôžkovú alebo dvojlôžkovú posteľ.

  1. Závesná posteľ

Herec Vincent Kartheiser, známy divákom televízneho seriálu Mad Men, vlastní jednu z najoriginálnejších postelí. Podľa obľúbeného moderného konceptu „otvoreného“ interiéru sa Vincent rozhodol zavesiť posteľ na strop. Posteľ môže byť spustená a zdvihnutá podľa želania mladého herca.

  1. Posteľ na vyvýšenej plošine

Majitelia originálneho spálňového nábytku na vyvýšenej plošine našli na internete majstra stolára a spoločne sa im podarilo vytvoriť exkluzívne skrinky a poličky na odkladanie vecí. Rozumná cena tohto výtvoru už bola len čerešničkou na torte.

  1. „Všetko v jednom“

Posteľ, hudba, knižnica a šatník v jednej kocke môžu byť darom pre obyvateľov malého bytu.

  1. Rotačná Murphyho posteľ

Polička cez deň sa v noci premení na pohodlnú posteľ. Vynikajúce dizajnové riešenie šetriace veľa voľného miesta v malej miestnosti.

  1. Postele zavesené na lane

Zopár detí v jednej miestnosti? Žiadny problém! Tieto jednoduché a cenovo dostupné postele môžu byť vyrobené z rôznych materiálov, pričom sa zohľadňujú parametre obývacej izby a individuálne preferencie.

  1. Posteľ v skrini

Malé deti tu majú nielen vlastný kútik, v ktorom sa môžu schovať a tráviť čas čítaním svojich obľúbených kníh. V útulnom priestore vo vnútri skrinky sa nachádza pohodlná posteľ, police pre ich obľúbené hračky a lampy na osvetlenie.

  1. Vysúvacia posteľ

Skryte posteľ za police a pred odpočinkom ju jednoducho vytiahnite. Pod posteľ môžete umiestniť zásuvku s úložným priestorom. Okrem toho, žiarivé farby lakovaného nábytku osviežujú interiér, vďaka čomu vzbudzuje moderný a útulný dojem.

  1. Rozkladacia posteľ

Ďalší príklad detskej postieľky do detskej izby. Postele sa dajú ľahko sklopiť počas dňa, čím sa uvoľní priestor pre detské hry a večer opäť sklopia.

  1. Postele, ktoré sú uspôsobené na potreby detskej izby

Ak vaše bývanie nie je príliš priestranné, môžete vždy pridať ďalšiu plošinu a umiestniť pod ňu posteľ. Namiesto dvoch samostatných postelí môžete nainštalovať priestrannú dvojlôžkovú posteľ.

  1. Kútik na čítanie aj spanie

Posteľ umiestnená medzi skrinkami vytvára útulný priestor na čítanie kníh a odpočinok.

  1. Poschodová posteľ pre dospelých

Zodvihnite posteľ nad zem a vytvorte pod ňou priestor na pracovný stôl. Použitím vertikálneho priestoru môžete vizuálne zväčšiť veľkosť miestnosti a získať tak možnosť prakticky využiť každý centimeter obývacej izby.

 

 

 

Back To Top