Tento recept je iný ako všetky ostatné. Nenaruší vám finančný rozpočet a sme presvedčení, že si na ňom pochutí celá rodina! Minimum ingrediencií a úsilia, maximálna chuť – takto je možné opísať nasledujúci recept z tvarohu a zemiakov!
Ingrediencie:
- 2 veľké zemiaky (300 g)
- Hrudkovitý tvaroh s ľubovoľným obsahom tuku – 1 balenie (180 g)
- 1 vajce
- Soľ podľa chuti
- 5 pl múky (80 g)
Postup:
- Rozmiešajte si tvaroh s vajcom v mixéri, kým nezískate homogénnu nadýchanú zmes.
- Zemiaky nakrájajte na kúsky, uvarte a urobte z nich klasické zemiakové pyré.
- Zmiešajte si vychladené zemiaky s tvarohovou zmesou a osoľte podľa chuti. Postupne prisypujte 5 lyžíc múky a urobte si mäkké a lepkavé cesto.
- Vezmite si cesto na lyžicu, preneste ho na múku, obaľte ho zo všetkých strán a vyformujte guličky.
- Pripravené gule vyprážajte pri nízkej teplote z oboch strán, až kým nezískajú zlatohnedú farbu. Servírujte na stôl.
A takto vyzerajú hotové tvarohové koláče na slano! Sú veľmi jemné, nadýchané a chuťovo veľmi dobré. Vyskúšajte ich aj vy!
Viac detailov o výrobe tvarohových koláčov nájdete v nižšie uvedenom videu: