Sladké talianské tyčinky: Len lístkové cesto a 4 ďalšie suroviny. Za 15 minút máte na stole neskutočnú dobrotu!

Výborný recept, ktorý zdieľala pani Márie

Budeme potrebovať:

  • lístkové cesto
  • 1 bielko
  • 150 gramov práškového cukru
  • 1 PL hladkej múky
  • marhuľový lekvár (alebo iný, ktorý máte najradšej)

Postup:

  • V miske si  vyšľaháme bielko, cukor a múku. Vznikne nám hladká kašovitá bielková hmota. Cesto si vyvaľkáme rovnomerne do tvaru obdĺžnika, aby malo rovnakú hrúbku.
  • Bielkovú hmotu navrstvíme na cesto tak, aby nebola úplne po okraje, ale nechajte si tam aspoň pol centimetra rezervu.
  • Do zdobiaceho sáčku si dáme džem a vytvoríme mriežku, prípadne špadlou vytvorte zaujímavé vzory.
  • Cesto potom pokrájame na tyčinky a pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov, kým nám povrch nepopraská, cca 10 minút.
  • Necháme vychladnúť a podávame.